Ovnbagte kikærter og cherrytomater får kærlig behandling af smagfuld krydderiblanding, som lægger bunden sammen med mættende quinoa. Pikante radiser, friske cherrytomater og crunchy græskarkerner tilføjer en ekstra dimension, mens den velafbalancerede citrondressing og salatost er prikken over i’et. Kort sagt, en varm, fyldig salat, der gør hverdagen lidt sjovere.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Kikærter
3 stk
Tomat
8 g
Panamad
1 stk
Citron, økologisk
75 g
Radiser
1 pose
Bredbladet persille
12.5 g
Honning
100 g
Blandet salat
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
1 pakke
Græskarkerner
100 g
Trefarvet quinoa
5 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring saltet vand* [5 dl | 10 dl] i kog i en gryde. Tilsæt quinoa, og bring i kog. Skru ned til middelvarme, og lad simre i 12-15 min, eller indtil frøene er blevet dobbelt så store. Hæld vand fra gennem en si, og kom quinoa tilbage i gryden. Læg låg på, og stil til side.
Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Skær tomat i 2 cm tern. Skyl salat under koldt vand* i et dørslag.
Fordel kikærter og halvdelen af tomat på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*, og drys med Panamad. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 15-20 min. Fordel græskarkerner på samme bageplade, når der er 5 min tilbage.
Riv citronskal, og skær citron i både. Snit radiser fint. Hak persille groft.
Bland citronskal, et skvæt citronsaft, honning [½ pakke, 2P] og et nip salt* og peber* i en skål. Vend salat, frisk tomat, radiser, quinoa og halvdelen af persille i skålen. TIP: Tilsæt en smule olivenolie til salaten.
Anret quinoasalat i dybe tallerkener. Top med tomat, kikærter og græskarkerner. Drys med salatost og resterende persille. Server med citronbåde.