topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk burittobowl

Vegetarisk burittobowl

med stegt plantefars og søde kartoffeltern

Vi håber at I er sultne, i aften skal vi nemlig lave skøn hyggemad med masser af spændende råvarer. Vi steger plantefars og peberfrugt, og smager til med Tex-Mex krydderier. Vi bygger vores vegetariske burritobowl med bulgur, ovnbagte søde kartofler, limedressing og en skøn salsa med cherrytomater, forårsløg og lime.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Gluten
Byg
Soja
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

450 g

Sød kartoffel

5 g

Tex-Mex

85 g

Bulgur

(Indeholder Hvede, Gluten)

1 stk

Peberfrugt

125 g

Cherrytomater

1 stk

Forårsløg

1 stk

Lime, økologisk

160 g

Plantefars

(Indeholder Gluten, Byg, Soja)

½ dåse

Tomatpuré

½ pakke

Fraiche

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

4 dl

Vand (trin 2)

2 spsk

Vand (trin 4)

½ tsk

Sukker (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)633 kcal
Energi (kJ)2650 kJ
Fedt18.66 g
Mættet fedt4.3 g
Kulhydrat81.1 g
Sukker15.2 g
Protein28.28 g
Salt1.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag søde kartofler
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær sød kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med halvdelen af Tex-Mex. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre. 

Kog bulgur
2

Bring en gryde med saltet vand* [4 dl | 8 dl] i kog. Tilsæt bulgur, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra, og kom bulgur tilbage i gryden. TIP: ‘Al dente’ betyder, at bulguren er gennemkogt, men stadigvæk har en smule bid.

Forbered grøntsager
3

Skær peberfrugt i 2 cm tern. Halver cherrytomater. Snit forårsløg fint. Riv limeskal, og skær lime i både.

Steg plantefars
4

Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg peberfrugt i 2-3 min. Tilsæt plantefars, og steg videre i 4-5 min, eller indtil brunet. Tilsæt tomatpuré [½ dåse, 2P], vand* [2 spsk | 4 spsk] og resterende Tex-Mex, og steg videre i 2 min.

Lav salsa
5

Vend cherrytomater, forårsløg, et stort skvæt limesaft og sukker* [½ tsk | 1 tsk] i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Bland fraiche [½ pakke, 2P] og et nip limeskal i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Server
6

Anret bulgur i dybe tallerkener. Top med kartofler, plantefars, salsa, og limedressing.