Vi håber at I er sultne, i aften skal vi nemlig lave skøn hyggemad med masser af spændende råvarer. Vi steger plantefars og peberfrugt, og smager til med Tex-Mex krydderier. Vi bygger vores vegetariske burritobowl med bulgur, ovnbagte søde kartofler, limedressing og en skøn salsa med cherrytomater, forårsløg og lime.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
450 g
Sød kartoffel
5 g
Tex-Mex
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
1 stk
Peberfrugt
125 g
Cherrytomater
1 stk
Forårsløg
1 stk
Lime, økologisk
160 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
½ dåse
Tomatpuré
½ pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
4 dl
Vand (trin 2)
2 spsk
Vand (trin 4)
½ tsk
Sukker (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær sød kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med halvdelen af Tex-Mex. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre.
Bring en gryde med saltet vand* [4 dl | 8 dl] i kog. Tilsæt bulgur, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra, og kom bulgur tilbage i gryden. TIP: ‘Al dente’ betyder, at bulguren er gennemkogt, men stadigvæk har en smule bid.
Skær peberfrugt i 2 cm tern. Halver cherrytomater. Snit forårsløg fint. Riv limeskal, og skær lime i både.
Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg peberfrugt i 2-3 min. Tilsæt plantefars, og steg videre i 4-5 min, eller indtil brunet. Tilsæt tomatpuré [½ dåse, 2P], vand* [2 spsk | 4 spsk] og resterende Tex-Mex, og steg videre i 2 min.
Vend cherrytomater, forårsløg, et stort skvæt limesaft og sukker* [½ tsk | 1 tsk] i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Bland fraiche [½ pakke, 2P] og et nip limeskal i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.
Anret bulgur i dybe tallerkener. Top med kartofler, plantefars, salsa, og limedressing.