I aften byder vi på en fantastisk alt-i-en ret, med masser af smage og farver. Vores vegetariske burritobowl indeholder plantefars, majs, chili, hvidløg og mexicanske krydderier. Vi topper med koriander, yoghurt, og en frisk, hjemmelavet pico de gallo med tomat, rødløg, koriander og lime.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Basmatiris
160 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
1 stk
Hvidløgsfed
10 g
Tex-Mex
½ stk
Lime
2 stk
Tomat
½ stk
Rødløg
1 pose
Koriander
1 dåse
Tomatpuré
½ g
Chiliflager
1 dåse
Majs
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget!
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær tomat i 1 cm tern.
Hak rødløg [1/2 stk, 2P] fint.
Hak koriander groft.
Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.
Hæld væde fra majs.
Bland tomat, rødløg, koriander og et stort skvæt limesaft i en skål.
Krydr med et nip salt og peber.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stegepande på middelhøj varme.
Brun plantefars i 1-2 min, og sænk til middel varme.
Tilsæt majs, chiliflager [1/2 pakke, 2P], et skvæt limesaft, Tex-Mex og hvidløg, og steg videre i 1-2 min. Tilsæt tomatpuré, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et skvæt vand, og steg i yderligere i 2-3 min.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Bland yoghurt med Ay Cajun-ba og et nip salt i en lille skål.
Anret ris og plantefars i dybe tallerkener.
Top med cajunyoghurt og pico de gallo.