Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Vi håber at I er sultne, i aften skal vi nemlig lave skøn hyggemad med masser af spændende råvarer. Vi steger plantefars og peberfrugt, og smager til med Tex-Mex krydderier. Vi bygger vores vegetariske burritobowl med bulgur, ovnbagte søde kartofler, limedressing og en skøn salsa med cherrytomater, forårsløg og lime.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
5 g
Tex-Mex
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
1 stk
Peberfrugt
2 stk
Tomat
1 stk
Forårsløg
1 stk
Lime
160 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
½ dåse
Tomatpuré
200 g
Spidskål
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 g
Chiliflager
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
4 dl
Vand (trin 1)
2 spsk
Vand (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Bring vand [4 dl | 8 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt bulgur, grøntsagsbouillon og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog på middel varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.
Hæld vand fra, og kom bulgur tilbage i gryden.
TIP: ‘Al dente’ betyder, at bulguren er kogt, men stadig har en smule bid.
Skær peberfrugt i 2 cm tern.
Skær tomat i 2 cm tern.
Snit forårsløg fint.
Skær lime i både.
Snit spidskål fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg peberfrugt i 2-3 min.
Tilsæt plantefars, og steg videre i 4-5 min, eller indtil gylden.
Tilsæt Tex-Mex, tomatpuré [½ dåse, 2P], halvdelen af chiliflager, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og vand [2 spsk | 4 spsk], og steg videre i 2 min.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Bland tomat, forårsløg, et stort skvæt limesaft og sukker [½ tsk | 1 tsk] i en lille skål, og krydr med et nip salt og peber.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Bland yoghurt, et skvæt limesaft og et nip salt og peber i en lille skål.
Vend spidskål med limeyoghurt [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor skål, og smag til med salt og peber.
Anret bulgur i dybe tallerkener.
Top med spidskål, plantefars, salsa og limeyoghurt.
Drys med resterende chiliflager.