Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Vi håber at I er sultne, i aften skal vi nemlig lave skøn hyggemad med masser af spændende råvarer. Vi steger plantefars og peberfrugt, og smager til med Tex-Mex krydderier. Vi bygger vores vegetariske burritobowl med bulgur, ovnbagte søde kartofler, limedressing og en skøn salsa med cherrytomater, forårsløg og lime.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
200 g
Spidskål
2 stk
Tomat
1 stk
Lime
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
160 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
5 g
Tex-Mex
1 dåse
Tomatpuré
1 g
Chiliflager
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Forårsløg
2.5 dl
Vand til bulgur
¼ tsk
Salt til bulgur
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til vegetarprotein
2 spsk
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til salsa
½ tsk
Sukker til salsa
¼ tsk
Salt til crema
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt bulgur, grøntsagsbouillon og salt, og kog på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.
Imens, skær peberfrugt og tomat i 2 cm tern.
Snit forårsløg fint.
Skær lime i både.
Snit spidskål fint.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg peberfrugt i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt plantefars, og steg videre i 4-5 min, eller indtil brunet.
Tilsæt Tex-Mex, tomatpuré, Ay Cajun-ba, halvdelen af chiliflager, salt og vand, og steg videre i 2 min.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Imens, bland tomat, forårsløg, et stort skvæt limesaft og sukker i en lille skål, og krydr med salt og et nip peber.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Bland fraiche, et skvæt limesaft, salt og et nip peber i en lille skål.
Vend spidskål med limedressing og et nip peber i en mellemstor skål.
Anret bulgur i dybe tallerkener.
Top med spidskål, plantefars, salsa og limedressing.
Drys med resterende chiliflager.