Er I en familie, der elsker pitabrød? Så er det måske tid til at prøve en ny opskrift. Det hjælper vi med i aften, når vi fylder lune pitabrød med ovnbagte kikærter, en frisk salat med tomat, agurk og persille, og cremet spicy yoghurt. Sprøde hjemmelavede fritter, krydret med oregano passer perfekt til.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kartofler
½ g
Oregano, tørret
1 pakke
Kikærter
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
1 pose
Bredbladet persille
2 stk
Pitabrød
(Indeholder Hvede, Gluten)
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
20 g
Sriracha
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
1 spsk
Hvedemel (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med oregano [1/2 pakke, 2P] og et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre.
Imens, hæld væde fra kikærter.
Bland kikærter, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], hvedemel [1 spsk | 2 spsk], Mamas Favorit, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Fordel kikærter på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir, og bag i ovnen i 20 min, eller indtil gyldne.
Tag bagepladen ud af ovnen, og lad køle af.
Imens, hak tomat og agurk groft.
Hak persille fint.
Bland tomat, agurk, persille, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Bland yoghurt, sriracha og et nip salt og peber i en lille skål.
TIP: Spar på srirachaen, hvis du ikke er til stærk mad.
Varm pitabrød på risten i ovnen i 3-4 min, eller indtil gennemvarme, når kartoflerne har 5 min tilbage.
TIP: Pitabrødene er allerede klar til at spise, men smager endnu bedre lune.
Fyld pitabrød med kikærter, salat og halvdelen af yoghurt.
Server med fritter, overskydende salat og kikærter og resterende yoghurt.