topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk kikærtepita

Vegetarisk kikærtepita

med oreganobagte fritter og spicy yoghurt

Er I en familie, der elsker pitabrød? Så er det måske tid til at prøve en ny opskrift. Det hjælper vi med i aften, når vi fylder lune pitabrød med ovnbagte kikærter, en frisk salat med tomat, agurk og persille, og cremet spicy yoghurt. Sprøde hjemmelavede fritter, krydret med oregano passer perfekt til.

Tags:
Stærk
Vegetarisk
Nem
Allergener:
Æg
Hvede
Gluten
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kartofler

½ g

Oregano, tørret

1 pakke

Kikærter

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder Æg)

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

1 pose

Bredbladet persille

2 stk

Pitabrød

(Indeholder Hvede, Gluten)

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

20 g

Sriracha

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Hvedemel (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)680 kcal
Energi (kJ)2846 kJ
Fedt24 g
Mættet fedt7.3 g
Kulhydrat90.1 g
Sukker13.7 g
Protein22.4 g
Salt3.5 g

Redskaber

Bageplade

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med oregano [1/2 pakke, 2P] og et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre. 

Krydr kikærter
2

Imens, hæld væde fra kikærter.

Bland kikærter, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], hvedemel [1 spsk | 2 spsk], Mamas Favorit, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

Bag kikærter
3

Fordel kikærter på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir, og bag i ovnen i 20 min, eller indtil gyldne.

Tag bagepladen ud af ovnen, og lad køle af.

Lav spicy yoghurt
4

Imens, hak tomat og agurk groft.

Hak persille fint.

Bland tomat, agurk, persille, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Bland yoghurt, sriracha og et nip salt og peber i en lille skål.

TIP: Spar på srirachaen, hvis du ikke er til stærk mad.

Varm pitabrød
5

Varm pitabrød på risten i ovnen i 3-4 min, eller indtil gennemvarme, når kartoflerne har 5 min tilbage.

TIP: Pitabrødene er allerede klar til at spise, men smager endnu bedre lune.

Server
6

Fyld pitabrød med kikærter, salat og halvdelen af yoghurt.

Server med fritter, overskydende salat og kikærter og resterende yoghurt.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image