Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Vi håber I er sultne, aftenens opskrift frister nemlig med en masse godt! Vi ovnbager tomat, rødløg, paprika, hvidløg og aubergine, og blander dem derefter i en lækker sauce sammen med tomatpuré, grøntsagsbouillon og rigatoni. Vi topper herligheden med hjemmelavet, sprød pangrattato med basilikum og ost.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Pasta
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)
125 g
Cherrytomater
2 stk
Hvidløgsfed
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Rødløg
1 pose
Basilikum
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 dåse
Tomatpuré
1 stk
Aubergine
1 stk
Peberfrugt
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft.
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Fordel panko på en bageplade med bagepapir, og dryp med olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk].
Bag i ovnen i 3-4 min, eller indtil gylden og sprød.
Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en lille skål.
Halver cherrytomater.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Hak basilikum fint.
Skræl hvidløg.
Skær aubergine og peberfrugt i 2 cm tern.
Fordel tomat og rødløg i den ene side på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med balsamico og en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Fordel peberfrugt og aubergine i den anden side. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre.
Tilsæt hvidløg, når der er 15 min tilbage.
Tilsæt pasta til gryden med kogende vand, og kog i 11-12 min, eller indtil ‘al dente’.
Gem en smule pastavand [1,5 dl | 3 dl], og hæld resten fra.
Vend eventuelt pasta med en smule olivenolie i gryden.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt bagt tomat, hvidløg, rødløg, tomatpuré, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og steg i 1-2 min. Mos tomat, rødløg og hvidløg med en gaffel. Tilsæt pastavand, grøntsagsbouillon og pasta, og rør rundt.
Tilsæt peberfrugt og aubergine, og vend sammen.
Rør finrevet ost og basilikum i skålen med pangrattato.
Anret Middelhavspasta i dybe tallerkener.
Drys med pangrattato.