Bolognese er en klassiker, og i aften tilbereder vi den på en spændende måde. Vi steger plantefars med tomatpuré, middelhavskrydderier, hakkede tomater, balsamico og mornaysauce. Så rører vi pasta i saucen, og serverer vores vegetariske bolognese med ost og en dejlig salsa cruda med tomat, løg og basilikum.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Spaghetti
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja)
½ stk
Rødløg
160 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
½ dåse
Tomatpuré
1 pakke
Hakkede tomater
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
100 g
Mornaysauce
(Indeholder Mælk)
4 g
Middelhavsdrøm
2 stk
Tomat
1 pose
Basilikum
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
1 tsk
Sukker (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en smule pastavand [2 dl | 4 dl], og hæld resten fra.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg plantefars i 2-3 min.
Tilsæt Middelhavsdrøm, grøntsagsbouillon og tomatpuré [½ dåse, 2P], og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt hakkede tomater, balsamico, sukker [1 tsk| 2 tsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og pastavand [1 dl | 2 dl], sænk til middel varme, og lad simre i 3-4 min.
Tilsæt mornaysauce, og lad simre i 1-2 min på lav varme.
Imens, hak rødløg fint [½ stk, 2P].
Skær tomat i 2 cm tern.
Hak basilikum fint.
Bland tomat, rødløg, basilikum, olivenolie
[1/2 spsk I 1 spsk], salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Vend pasta i stegepanden med sauce.
Anret bolognese i dybe tallerkener.
Drys med finrevet ost.
Server med salsa cruda.