I aften frister vi med en fantastisk plantefarswok med rødløg, peberfrugt, Ga-Laksa, asiatisk woksauce og sojasauce. Vi serverer vores wok med velduftende hvidløgsris, frisk thaibasilikum, forårsløg og knasende cashewnødder.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Jasminris
1 stk
Rødløg
1 stk
Peberfrugt
20 g
Cashewnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Jordnødder, Sesam)
160 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
4 g
Ga-Laksa
75 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Forårsløg
1 pose
Thaibasilikum
½ stk
Lime
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
3 spsk
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 4)
½ dl
Vand (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær løg i tynde, halve skiver.
Skær peberfrugt i 1 cm strimler.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist cashewnødder i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg plantefars, rødløg og peberfrugt med salt [1/2 tsk | 1 tsk] i 4-5 min, eller indtil farsen er let brunet og grøntsagerne er bløde.
Tilsæt Ga-Laksa, asiatisk woksauce, sojasauce og vand [1/2 dl | 1 dl], og steg videre i 30 sek, eller indtil let tyknet.
Imens, snit forårsløg fint.
Riv basilikum groft.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Anret hvidløgsris og wok i dybe tallerkener.
Top med cashewnødder, forårsløg og basilikum.
Server med limebåde.