topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk tomatpasta

Vegetarisk tomatpasta

med græsk salatost og ovnbagt hvidløgsbrød

Når I er sultne og det skal gå stærkt, er pasta med tomatsauce og hvidløgsbrød altid et sikkert hit. Tomatsaucen får en spændende smag af ovnbagte cherrytomater og salatost, peberfrugt og balsamico. Hvidløgsbrødet får et ekstra twist af at smøret blandes med frisk basilikum.

Tags:
Børnevenlig
Vegetarisk
Nem
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk
Selleri
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Pasta

(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)

125 g

Cherrytomater

100 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Peberfrugt

1 dåse

Tomatpuré

1 pose

Basilikum

1 stk

Baguette

(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sesam)

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 5)

¼ tsk

Sukker (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)795 kcal
Energi (kJ)3326 kJ
Fedt25.3 g
Mættet fedt13.3 g
Kulhydrat111.8 g
Sukker19.9 g
Protein27.6 g
Salt4.7 g

Redskaber

Ildfast fad
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag tomater
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C (varmluft). 

Tag smør ud af køleskabet.

Fordel cherrytomater i et ildfast fad. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Placer salatost (hel) ved siden af. 

Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil tomaterne er møre.

Kog pasta
2

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog pasta i 11-12 min, eller indtil ‘al dente'.

Gem en smule pastavand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra. Vend eventuelt pasta med en smule olivenolie i gryden. 

TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Lav hvidløgsbrød
3

Skær peberfrugt i 2 cm tern. 

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak basilikum fint (gem nogle blade til anretning). 

Bland hvidløg, smør [1 spsk | 2 spsk] og basilikum i en lille skål. 

Halver brød på langs, og smør med hvidløgssmør. Placer direkte på risten i ovnen, og bag i 7-8 min, eller indtil gyldne.

Lav sauce
4

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg peberfrugt og balsamico i 5-6 min, eller indtil let møre. 

Tilsæt Hvide Løjer & Urter, grøntsagsbouillon, sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og tomatpuré, og rør rundt.

Blanda sauce och pasta
5

Mos cherrytomater og salatost med en gaffel, og tilsæt til stegepanden.

Tilsæt pasta, pastavand og salt [1/2 tsk I 1 tsk], og rør rundt.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener.

Top med resterende basilikum.

Server med hvidløgsbrød.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image