Når I er sultne og det skal gå stærkt, er pasta med tomatsauce og hvidløgsbrød altid et sikkert hit. Tomatsaucen får en spændende smag af ovnbagte cherrytomater og salatost, peberfrugt og balsamico. Hvidløgsbrødet får et ekstra twist af at smøret blandes med frisk basilikum.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Pasta
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)
125 g
Cherrytomater
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Peberfrugt
1 dåse
Tomatpuré
1 pose
Basilikum
1 stk
Baguette
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sesam)
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
1 spsk
Smør (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 5)
¼ tsk
Sukker (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
Tænd ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Tag smør ud af køleskabet.
Fordel cherrytomater i et ildfast fad. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Placer salatost (hel) ved siden af.
Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil tomaterne er møre.
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 11-12 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en smule pastavand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra. Vend eventuelt pasta med en smule olivenolie i gryden.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Skær peberfrugt i 2 cm tern.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak basilikum fint (gem nogle blade til anretning).
Bland hvidløg, smør [1 spsk | 2 spsk] og basilikum i en lille skål.
Halver brød på langs, og smør med hvidløgssmør. Placer direkte på risten i ovnen, og bag i 7-8 min, eller indtil gyldne.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg peberfrugt og balsamico i 5-6 min, eller indtil let møre.
Tilsæt Hvide Løjer & Urter, grøntsagsbouillon, sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og tomatpuré, og rør rundt.
Mos cherrytomater og salatost med en gaffel, og tilsæt til stegepanden.
Tilsæt pasta, pastavand og salt [1/2 tsk I 1 tsk], og rør rundt.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med resterende basilikum.
Server med hvidløgsbrød.