Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Ugens taco-opskrift er en spændende nyfortolkning med fantastiske smage! Halloumi er i fokus, og ud over klassiske grøntsager fylder du dine varme tortillas med saftig citronaioli og lækker rødbederelish, som både mætter og forener sig fantastisk i smag. Velkomponeret, enkelt og vidunderligt godt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
25 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Grillost
(Indeholder Mælk)
1 stk
Rødløg
2 stk
Rødbede
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
80 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
8 stk
Små tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
60 g
Blandet salat
1 tsk
Sukker (trin 2)
2 spsk
Vand* (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft (hvis du ikke har en mikrobølgeovn).
Skær rødløg i tynde skiver.
Riv rødbede (uskrællet) groft.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på middelhøj varme.
Steg rødløg i 4-5 min, eller indtil bløde.
Tilsæt rødbede, balsamico, sukker [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt, og steg videre i 2-3 min. Tilsæt vand [2 spsk | 4 spsk], og steg i yderligere 5-6 min, eller indtil reduceret.
Krydr med et nip salt og peber, og overfør til en skål.
Imens, skær citron i både.
Bland aioli og et skvæt citronsaft i en lille skål.
Hak tomat fint.
Skær agurk i tynde stave.
Skær grillost i stave (4 pr. person).
Skyl salat under koldt vand i et dørslag.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme.
Steg grillost i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden.
Varm tortillabrød i 30-60 sek i mikrobølgeovnen, eller pak ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 4-5 min.
Smør tortillabrød med citronaioli.
Fyld med agurk, tomat, salat, rødbederelish og grillost.
Server med citronbåde.