I aften går den kulinariske rejse til Vietnam, og vi laver fantastiske burgers med masser af spændende ingredienser. Vi laver fars af svinekød, sojasauce og vores egen krydderiblanding som vi kalder Ga-Laksa. Vi smører lune boller med sriracha mayonnaise, og bygger vores burgers med bøffer, syltede grøntsager og frisk salat, mynte og koriander. Et spændende tilbehør er fritter toppet med asiatisk mayonnaise, sriracha mayonnaise, forårsløg og peanuts.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
50 g
Asiatisk mayonnaise
(Indeholder Sesam, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Hvede)
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
1 stk
Forårsløg
2 stk
Briocheboller
(Indeholder Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde Sesam, Soja)
250 g
Hakket svinekød
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
4 g
Ga-Laksa
1 stk
Agurk
75 g
Radiser
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Salat
50 g
Vegansk srirachamayonnaise
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Vand* (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 stk
Æg (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Skær radiser og agurk i tynde skiver.
Bland hvidvinseddike, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål.
Vend agurk og radiser i skålen, og stil til side.
Hæld lage fra inden servering.
Imens, snit forårsløg fint.
Riv mynte og koriander groft.
Skær roden af salat, og skil bladene ad.
Bland hakket svinekød, Ga-Laksa, sojasauce, æg [1 stk | 2 stk], rasp og et nip peber i en stor skål.
Form fars til bøffer (1 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegte.
Imens, del boller på midten, og varm på risten i ovnen i 3-4 min.
VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Smør boller med halvdelen af srirachamayonnaise. Fyld med bøffer, salat, grøntsager og urter.
Anret burgers og overskydende grøntsager og salat på tallerkener.
Server fritter i et fad, og top med asiatisk mayonnaise, resterende srirachamayonnaise, forårsløg og peanuts.