Træt af burgere, der altid smager af det samme? Prøv vores syrlige æbleburger og lad de karamelliserede løgs kildrende sødme ryde vejen for de sprøde, salte kartoffelbåde. Pak smagene ind i ovnstegt brioche-brød og top med frisk rucola.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
50 g
Revet mozzarella
(Indeholder Mælk)
2 stk
Briocheboller
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
70 g
Rucola
500 g
Kartofler
1 stk
Løg
½ pose
Timian
1 stk
Æble
250 g
Hakket oksekød
15 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
⅔ spsk
Smør
Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler i både (uskrællet). Fordel både på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og smag til med salt* og peber*. Vend det hele sammen, og bag i ovnen i 30-35 min.
Skær løg i tynde skiver. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande ved middelhøj varme, og steg løg og timian. Lad simre i 10-15 min, eller indtil løgene er bløde og karamelliseret. Tilsæt en klat smør*, når der er 5 min tilbage af tilberedningstiden.
Skræl, og riv æble groft. Bland hakket oksekød med æble og panko i en skål. Krydr med salt* og peber*, rør rundt, og form til bøffer (1 pr. person).
Opvarm en smule olie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg bøffer i 5-6 min på hver side.
Tag panden af varmen, når bøfferne er færdige. Fordel ost på bøffer, læg et låg over panden, og stil til side i 4 min. Skær burgerboller over, og læg på en bageplade. Varm i ovnen i 2-3 min. Bland rucola i en skål med en smule olivenolie*, salt* og peber*.
Smør burgerboller med mayonnaise, og fyld med rucola, bøf og bløde løg. Server med kartoffelbåde og salat.