topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Æbleburger

Æbleburger

med fritter & karamelliseret løg

Træt af burgere, der altid smager af det samme? Prøv vores syrlige æbleburger og lad den kildrende sødme af den karamelliserede løg bane vejen for de robuste, saltede kartoffelfritter. Indkapsl smagene i varme briocheboller, og top med frisk rucola.

Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 stk

Løg

½ pose

Timian

1 stk

Æble

250 g

Hakket oksekød

15 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

50 g

Revet mozzarella

(Indeholder Mælk)

2 stk

Briocheboller

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

70 g

Rucola

Ikke inkluderet i din måltidskasse

⅔ spsk

Smør

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)512 kcal
Energi (kJ)2144 kJ
Fedt39.75 g
Mættet fedt12.9 g
Kulhydrat9.7 g
Sukker1.5 g
Protein32.35 g
Salt2.7 g

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter.  Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 30-35 min.

Karamelliser løg
2

Skær løg i tynde, halve skiver. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Tilsæt løg og timian (med stilk). Lad simre i 10-15 min, eller indtil bløde og karamelliseret. Tilsæt en klat smør*, når der er 5 min tilbage. Fjern timian fra panden.

Form bøffer
3

Skræl æble. Riv groft. Bland æble, hakket oksekød og panko [½ pose, 2 pers.] med et nip salt* og peber* i en skål. Form fars til bøffer (1 pr. person). TIP: Lav bøfferne en smule større i diameter end burgerbollerne (de trækker sig sammen ved stegning).

Steg bøffer
4

Opvarm en smule olivenolie* i en anden stegepande ved middelhøj varme. Steg bøffer i 5-6 min på hver side. Tag panden af varmen, når bøfferne er færdigstegte. Fordel revet ost på bøfferne. Dæk til med låg eller stanniol i 4 min, eller indtil osten er smeltet. 

Varm boller
5

Skær boller over. Læg på en bageplade. Varm i ovnen i 2-3 min. Vend rucola [½ pose, 2 pers.] i en skål med en smule olivenolie* og et nip salt* og peber*.

Server
6

Smør boller med mayonnaise. Fyld med rucola, bøf og karamelliserede løg. Server med fritter og resterende rucola.