Træt af burgere, der altid smager af det samme? Prøv vores syrlige æbleburger og lad den kildrende sødme af den karamelliserede løg bane vejen for de robuste, saltede kartoffelfritter. Indkapsl smagene i varme briocheboller, og top med frisk rucola.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
1 stk
Løg
1 stk
Æble
15 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
50 g
Revet mozzarella
(Indeholder Mælk)
2 stk
Briocheboller
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
40 g
Rucola
250 g
Hakket svine-/kalvekød
efter behov
Smør (trin 2)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.
Skær løg i tynde, halve skiver. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg løg i 10-15 min, eller indtil bløde og karamelliseret. Tilsæt en klat smør*, når der er 5 min tilbage.
Skræl æble, og riv groft. Bland æble, hakket svine-/kalvekød og panko [1/2 pose, 2P] med et nip salt* og peber* i en skål. Form fars til bøffer (1 pr. person). TIP: Lav bøfferne en smule større i diameter end burgerbollerne (de trækker sig sammen ved stegning).
Opvarm en smule olivenolie* i en anden stegepande på middel varme. Steg bøffer i 5-6 min på hver side. Tag panden af varmen, når bøfferne er færdigstegte. Fordel revet mozzarella på bøfferne, og dæk til med låg. Stil til side i 4 min, eller indtil osten er smeltet. VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Skyl rucola under koldt vand* i et dørslag. Skær boller over, og varm i ovnen i 2-3 min. Vend rucola med en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål.
Smør boller med mayonnaise. Fyld med rucola, bøf og karamelliserede løg. Server med fritter og resterende rucola.