I aften drømmer vi os væk til Amerika og laver American-style kartofler med cajunkrydderier. Vi topper vores kartofler med stegt bacon, forårsløg og fraiche, og serverer dem med en frisk kålsalat med kålmix, agurk, æble og solsikkekerner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Bagekartoffel
1 stk
Agurk
1 stk
Æble
1 stk
Forårsløg
140 g
Bacon, tern
60 g
BBQ-sauce
(Indeholder Sulfitter, Sennep)
150 g
Kålblanding, skåret
(Kan indeholde Selleri)
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Løg
10 g
Solsikkefrø
(Kan indeholde Sesam, Nødder, Jordnødder)
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartoffel (uskrællet) i kvarte, og prik små huller med en gaffel.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Ay Cajun-ba og et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, skær agurk i tynde, halve skiver.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Snit forårsløg fint.
Hak løg fint.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bacon og løg i 4-5 min, eller indtil gylden.
Tag panden af varmen, og lad køle en smule af.
Tilsæt BBQ-sauce, og vend sammen med bacon.
Tag panden af varmen.
Bland kålblanding, agurk og æble i en stor skål.
Tilsæt fraiche [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Anret kartofler og kålsalat på tallerkener.
Top kartofler med fraiche [1/2 pakke, 2P], bacon og en smule forårsløg.
Top kålsalat med resterende fraiche, resterende forårsløg og solsikkefrø [1/2 pakke, 2P].