Har du aldrig hørt om orzotto? Det er en italiensk ret, der minder om risotto. Forskellen er, at i orzotto bruges orzo - en pasta, der ligner ris, men smager som pasta. Vores aromatiske chorizo-orzotto er lavet med orzo kogt med chorizo, ost, cherrytomater og hvidløg. Vi topper med basilikum, ost og sukkerærter og maden er klar!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Løg
125 g
Cherrytomater
1 dåse
Tomatpuré
180 g
Orzo
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)
200 g
Chorizo-pølse
(Indeholder Mælk)
1 pose
Basilikum
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Hvide Løjer & Urter
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
75 g
Sukkerærter
4 dl
Vand (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
Hak løg fint.
Del sukkerærter [1/2 pose, 2P] på midten.
Skær chorizo i 1 cm halve skiver.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak basilikum groft.
Opvarm en smule olivenolie i en mellemstor stegepande på middel varme.
Steg løg, chorizo, Hvide Løjer & Urter og hvidløg i 1-2 min, eller indtil løgene er bløde.
Tilsæt cherrytomater, og steg videre i 3-4 min, eller indtil næsten møre.
Tilsæt tomatpuré, og rør rundt.
Tilsæt pasta, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og steg i yderligere 1 min.
Tilsæt vand [4 dl | 8 dl], og bring i kog.
Sænk til lav varme, og kog under låg i 8-10 min, eller indtil ‘al dente'.
Tilsæt finrevet ost og sukkerærter (gem lidt til anretning).
Anret chorizo-orzotto i dybe tallerkener.
Top med basilikum og resterende finrevet ost og sukkerærter.