Selvfølgelig skal vi have fisk! Og frikadeller! Vi tør næsten love at hele familien kommer til at elske disse hjemmelavede ørredfrikadeller. Den finthakkede ørred blander vi med panko, æg, limesaft og chiliflager, og vi former frikadeller, som steges gyldne og sprøde i smør. Server med kogte nudler blandet med stegte grøntsager, limesaft, sojasauce og honning-ingefærdressing, og top med koriander og chiliflager. I skal ikke regne, med at der bliver nogle rester!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Lime
1 stk
Rødløg
2 stk
Gulerod
1 pose
Koriander
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
150 g
Udonnudler
(Indeholder Gluten, Hvede)
250 g
Ørred
(Indeholder Fisk)
50 g
Honning-ingefærdressing
(Indeholder Sennep)
½ g
Chiliflager
75 g
Rødkål, skåret
1 stk
Æg (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Smør (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.
Skær gulerod (uskrællet) i stave og rødløg i tynde skiver.
Hak koriander fint.
Dup fisk tør med køkkenrulle, fjern skind, og skær i små stykker.
TIP: Jo finere, jo bedre - dette vil binde kødet bedre sammen med resten af ingredienserne.
Bland fisk, panko, æg [1 stk | 2 stk ], et skvæt limesaft, chiliflager [1/2 pakke, 2P], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber i en stor skål.
Form fars til frikadeller (2 pr. person).
TIP: Lav dem ikke for tynde, så vil farsen ikke holde sammen. - Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme.
Steg fiskefrikadeller på den ene side i 2-3 min.
Vend fiskefrikadeller, og steg videre i 2-3 min, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir.
Imens, tilsæt nudler til det kogende vand, og kog i 1-2 min, eller indtil bløde.
Gem en smule nudelvand [½ dl I 1 dl], og hæld resten fra.
Skyl nudler under koldt vand i en si.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.
Steg rødløg og gulerod i 2-3 min.
Tag panden af varmen.
Tilsæt nudler, honning-ingefærdressing, sojasauce, nudelvand, rødkål, resterende limesaft, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Anret nudler og grøntsager i dybe tallerkener.
Top med fiskefrikadeller og koriander.
Drys med chiliflager.