I aften skal vi lave asiatisk inspireret svine-/kalvekødswok med udonnudler, en ret med masser af smag. Udonnudler kommer fra Japan og er tykkere end almindelige nudler. Vi steger champignon, gulerod og hakket svine-/kalvekød, og krydrer med hvidløg, asiatisk woksauce og sojasauce. Derefter blander vi udonnudler i, og pynter med forårsløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Hvidløgsfed
200 g
Champignon
1 stk
Gulerod
1 stk
Forårsløg
150 g
Udonnudler
(Indeholder Gluten, Hvede)
250 g
Hakket svine-/kalvekød
½ dåse
Tomatpuré
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
75 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Hak svampe groft.
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg svampe og gulerod i 3-4 min, eller indtil brunet.
Krydr med et nip salt og peber.
Tilsæt hakket svine-/kalvekød til stegepanden, og steg videre i 4-5 min, eller indtil brunet.
Imens, kog nudler i 4-6 min, eller indtil bløde.
Gem en smule nudelvand [1/2 dl | 1 dl], og hæld resten fra.
Skyl nudler under koldt vand.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Tilsæt tomatpuré [1/2 dåse, 2P] og hvidløg til stegepanden, og steg i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt nudelvand, sojasauce [1/2 pakke, 2P], asiatisk woksauce og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og rør rundt.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt nudler til stegepanden, og vend sammen.
Snit forårsløg fint.
Anret svine-/kalvekødswok i dybe tallerkener.
Top med forårsløg.