Giv kylling, grøntsager og ris en masse smag og kærlighed med ingefær, stir-fry sauce og lækker sesamdressing. En ukompliceret og alt andet end prætentiøs opskrift, men som uden tvivl, er lækker nok at servere på restaurant. Følg den nemme trin-for-trin guide, og sammensæt en middag, du garanteret vil lave igen.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
2 stk
Hvidløgsfed
100 g
Basmatiris
1 stk
Peberfrugt
300 g
Kyllingebryststrimler
1 stk
Ingefær
75 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
10 g
Sesamfrø
1 stk
Rødløg
1 stk
Gulerod
1 stk
Forårsløg
efter behov
Smør (trin 1)
0.3 dl
Vand (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
Riv ingefær fint. Smelt smør* [20 g | 40 g] med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits ingefær i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.TIP: Tilsæt mindre ingefær, hvis ikke alle er til den stærke smag.
Snit forårsløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær rødløg i tynde, halve skiver. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg kylling i 4-5 min. Krydr med et nip salt* og peber*, og overfør til en tallerken. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg, gulerod og peberfrugt i 3-4 min, eller indtil møre. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 min. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Bland mayonnaise, sojasauce [1/2 pakke, 2P] og sesamfrø i en lille skål.
Tilsæt stegt kylling, woksauce og vand* [2 spsk | 4 spsk] til panden, når grøntsagerne er færdige, og varm op. Smag til med salt* og peber*.
Anret ingefærsris, kylling og grøntsager i dybe tallerkener. Dryp med sesammayo. Top med forårsløg.