Giv kylling, grøntsager og ris en masse smag og kærlighed med ingefær, stir-fry sauce og lækker sesamdressing. En ukompliceret og alt andet end prætentiøs opskrift, men som uden tvivl, er lækker nok at servere på restaurant. Følg den nemme trin-for-trin guide, og sammensæt en middag, du garanteret vil lave igen.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Basmatiris
1 stk
Ingefær
1 stk
Forårsløg
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Rødløg
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Gulerod
300 g
Kyllingebryststrimler
75 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
50 g
Sort sesammayonnaise
(Indeholder Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
2 spsk
Vand (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
Riv ingefær (uskrællet) fint.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor gryde på middel varme.
Svits ingefær [2 tsk | 4 tsk] i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, snit forårsløg fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Skær peberfrugt i 2 cm tern.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på middelhøj varme.
Krydr kylling med salt, og steg i 4-5 min, eller indtil gennemstegt.
Overfør til en tallerken.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.
Steg rødløg, gulerod og peberfrugt i 3-4 min, eller indtil bløde, og krydr med salt og peber.
Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 min.
Tilsæt kylling, asiatisk woksauce og vand [2 spsk | 4 spsk] til panden, når grøntsagerne er færdige, og varm op.
Smag til med salt og peber, og tag panden af varmen.
Anret ingefærris, kylling og grøntsager i dybe tallerkener.
Top med sesammayonnaise og forårsløg.