Giv kylling, grøntsager og ris en masse smag og kærlighed med ingefær, stir-fry sauce og lækker sesamdressing. En ukompliceret og alt andet end prætentiøs opskrift, men som uden tvivl, er lækker nok at servere på restaurant. Følg den nemme trin-for-trin guide, og sammensæt en middag, du garanteret vil lave igen.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
50 g
Vegansk sesammayonnaise
(Indeholder Gluten, Sesam, Soja, Hvede)
2 stk
Hvidløgsfed
75 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
150 g
Basmatiris
300 g
Kyllingebryststrimler
2 tsk
Ingefær
1 stk
Rødløg
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Gulerod
1 stk
Forårsløg
½ spsk
Olie til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til kød
¼ tsk
Salt til sauce
2 spsk
Vand til sauce
Riv ingefær (uskrællet) fint.
Opvarm olivenolie i en stor gryde på middel varme.
Svits ingefær i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, snit forårsløg fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Skær peberfrugt i 2 cm tern.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Opvarm olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Krydr kylling med salt, og steg i 4-5 min, eller indtil gennemstegt.
Overfør til en tallerken.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middelhøj varme.
Steg rødløg, gulerod og peberfrugt i 3-4 min, eller indtil bløde, og krydr med salt og et nip peber.
Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 min.
Tilsæt kylling, asiatisk woksauce, salt og vand til panden, når grøntsagerne er færdige, og varm op.
Tag panden af varmen.
Anret ingefærris, kylling og grøntsager i dybe tallerkener.
Top med sesammayonnaise og forårsløg.