Denne vietnamesiske ret med hakket oksekød og perfekt afbalancerede asiatiske smage vil gøre dig blød i knæene. Inviter dine smagsløg på en uforglemmelig date med aromatisk hvidløgsris, solmodnet mango, forfriskende mynte og koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pose
Mynte & koriander
100 g
Basmatiris
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Rød chili
1 stk
Lime
1 stk
Ingefær
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
½ stk
Mango
stk
Agurk
1 stk
Agurk, piccolo
2 stk
Gulerod
250 g
Hakket oksekød
1.33 spsk
Smør
1 spsk
Olivenolie
2 tsk
Sukker
3 dl
Vand
Pres eller hak hvidløg. Opvarm en smule olivenolie* og en klat smør* i en gryde ved middelhøj varme. Svits 1/2 hvidløg i 1-2 min. Tilsæt ris, vand* og et nip salt*. Bring i kog. Sænk til lav varme. Kog ris under låg i 10-12 min. Tag gryden af varmen. Lad risene hvile i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Halver chili på langs. Fjern kerner. Hak fint. Skær lime i både. Skræl og riv ingefær.
Bland chili (stærk!), ingefær, limesaft [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.], sukker* [2 tsk, 2 pers | 3 tsk, 4 pers], soja, olivenolie* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.] og resterende hvidløg i en skål. Stil til side.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg hakket oksekød i 1-2 min. Tilsæt marinade. Lad simre i 8-10 min.
Skær mango i 1 cm tern. Skær agurk i skiver. Skræl og riv gulerod. Hak mynteblade og koriander (med stilk) fint.
Anret hvidløgsris i dybe tallerkener. Top med mango, gulerod, agurk, mynte, koriander og oksekød. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med salt* og peber*.