topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk oksekødsbowl

Asiatisk oksekødsbowl

med stegt pak choi og spicy srirachamayo

I aften laver vi en vidunderlig oksekødsbowl, en fantastisk alt i alt ret, med masser af spændende ingredienser. Vi starter med at koge citrongræsris. Samtidig steger vi hakket oksekød og pak choi sammen med sojasauce, hoisinsauce og limesaft . Vi topper vores krydrede oksekødsbowl med sesamfrø, frisk forårsløg og srirachamayo.

Tags:
Hurtig
Mælkefri
Allergener:
Sesam
Sennep
Æg
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Hakket oksekød

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Byg, Kamut, Nødder, Havre, Jordnødder, Rug, Spelt, Hvede)

50 g

Srirachamayonnaise

(Indeholder Sennep, Æg)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 stk

Gulerod

½ stk

Lime

30 g

Hoisinsauce

(Indeholder Sesam, Soja, Gluten, Hvede)

1 stk

Citrongræs

1 stk

Pak choi

1 stk

Forårsløg

150 g

Langkornede hvide ris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

2.5 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3295 kJ
Kalorier (kcal)788 kcal
Fedt38.4 g
Mættet fedt7.8 g
Kulhydrat77.5 g
Sukker10.2 g
Protein32.6 g
Salt6.6 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog citrongræsris
1

Bank citrongræs med en kagerulle. 

Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme. 

Svits citrongræs i 1-2 min, eller indtil velduftende. 

Tilsæt vand [2,5 dl | 5 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. Fjern citrongræs.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Forbered grøntsager
2

Imens, snit forårsløg fint.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Skær lime [½ stk, 2P] i både.

Hak pak choi groft.

Rist sesamfrø
3

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist sesamfrø i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en skål.

Steg hakket oksekød
4

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket oksekød i 4-5 min, eller indtil brunet. 

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Tilsæt pak choi
5

Tilsæt pak choi, sojasauce, hoisinsauce, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], et nip peber og et stort skvæt limesaft, og lad simre i 1-2 min, eller indtil saucen er tyknet og pak choien er mør.

Server
6

Anret ris, gulerod og oksekød i dybe tallerkener.

Top med sesamfrø, forårsløg og srirachamayonnaise.

Server med resterende limebåde.