I aften laver vi en vidunderlig oksekødsbowl, en fantastisk alt i alt ret, med masser af spændende ingredienser. Vi starter med at koge citrongræsris. Samtidig steger vi hakket oksekød og pak choi sammen med sojasauce, hoisinsauce og limesaft . Vi topper vores krydrede oksekødsbowl med sesamfrø, frisk forårsløg og srirachamayo.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
225 g
Hakket oksekød
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Byg, Kamut, Nødder, Havre, Jordnødder, Rug, Spelt, Hvede)
50 g
Srirachamayonnaise
(Indeholder Sennep, Æg)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Gulerod
½ stk
Lime
30 g
Hoisinsauce
(Indeholder Sesam, Soja, Gluten, Hvede)
1 stk
Citrongræs
1 stk
Pak choi
1 stk
Forårsløg
150 g
Langkornede hvide ris
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
2.5 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Bank citrongræs med en kagerulle.
Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits citrongræs i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [2,5 dl | 5 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. Fjern citrongræs.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, snit forårsløg fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Hak pak choi groft.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist sesamfrø i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en skål.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød i 4-5 min, eller indtil brunet.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Tilsæt pak choi, sojasauce, hoisinsauce, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], et nip peber og et stort skvæt limesaft, og lad simre i 1-2 min, eller indtil saucen er tyknet og pak choien er mør.
Anret ris, gulerod og oksekød i dybe tallerkener.
Top med sesamfrø, forårsløg og srirachamayonnaise.
Server med resterende limebåde.