I aften laver vi en vidunderlig oksekødsbowl, en fantastisk alt i en-ret, med masser af spændende ingredienser. Vi starter med at koge citrongræsris. Samtidig steger vi hakket oksekød og pak choi sammen med sojasauce, hoisinsauce og limesaft . Vi topper vores krydrede oksekødsbowl med sesamfrø, frisk forårsløg og srirachamayo.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Langkornede hvide ris
1 stk
Lime
1 stk
Pak choi
30 g
Hoisinsauce
(Indeholder Sesam, Soja, Gluten, Hvede)
1 stk
Citrongræs
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
225 g
Hakket oksekød
50 g
Vegansk srirachamayonnaise
1 stk
Gulerod
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Hvede, Byg, Nødder, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnødder, Havre, Rug)
1 stk
Forårsløg
½ spsk
Olie til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til sauce
Bank citrongræs med en kagerulle.
Opvarm olivenolie i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits citrongræs i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
Fjern citrongræs.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, snit forårsløg fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Skær lime i både.
Hak pak choi groft.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød i 4-5 min, eller indtil brunet.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Tilsæt pak choi, sojasauce, hoisinsauce, salt, et nip peber og et stort skvæt limesaft, og lad simre i 1-2 min, eller indtil saucen er tyknet og pak choien er mør.
Anret ris, gulerod og oksekød i dybe tallerkener.
Top med sesamfrø, forårsløg og srirachamayonnaise.
Server med resterende limebåde.