Denne ret med svinekød, der er glaseret i en guddommelig aromatiseret marinade, har alt, hvad dine sanser drømmer om: syrlig lime, salt soja og skarp ingefær, der sammen med et nip sukker får det bedste ud af det møre kød. I selskab med aromatisk hvidløgsris og knasende peanuts er det umuligt at mislykkes, og vi lover, at både små og store vil bede om mere!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
50 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Ingefær
1 stk
Lime
2 stk
Gulerod
1 stk
Forårsløg
20 g
Peanuts
300 g
Svinekamfilet
150 g
Spidskål, skåret
40 g
Sød chilisauce
1 spsk
Smør (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 2)
3 dl
Vand (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Pres eller hak hvidløg fint. Smelt smør* [1 spsk | 2 spsk] i en gryde på middelhøj varme. Svits halvdelen af hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skræl ingefær, og riv fint. Skær lime i både. Bland ingefær, sojasauce, sukker* [1/2 tsk | 1 tsk], limesaft [1 spsk | 2 spsk], halvdelen af sød chilisauce og resterende hvidløg i en lille skål.
Riv gulerod (uskrællet) groft. Snit forårsløg fint. Hak peanuts groft.
Skær svinekød i 2 cm tykke strimler på et andet skærebræt. Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på høj varme. Steg svinekød i 1 min, og sænk til middelhøj varme. Tilsæt marinade, og steg under omrøring i 2-3 min.
Tilsæt spidskål og gulerod, og steg under omrøring i 1-2 min.
Anret hvidløgsris, svinekød og grøntsager på tallerkener. Dryp med resterende sød chilisauce. Top med forårsløg og peanuts. Server med resterende limebåde.