Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Denne ret med svinekød, der er glaseret i en guddommelig aromatiseret marinade, har alt, hvad dine sanser drømmer om: syrlig lime, salt soja og skarp ingefær, der sammen med et nip sukker får det bedste ud af det møre kød. I selskab med aromatisk hvidløgsris og knasende peanuts er det umuligt at mislykkes, og vi lover, at både små og store vil bede om mere.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Lime
2 stk
Gulerod
1 stk
Forårsløg
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
300 g
Svinekamfilet
150 g
Spidskål, skåret
40 g
Sød chilisauce
10 g
Ingefærpasta
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits halvdelen af hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær lime [½ stk, 2P] i både.
Bland ingefærpasta, sojasauce, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], limesaft [1 spsk | 2 spsk], halvdelen af sød chilisauce og resterende hvidløg i en skål.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Snit forårsløg fint.
Hak peanuts groft.
Skær svinekød i 2 cm tykke strimler på et andet skærebræt, og krydr med salt.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg svinekød i 2-3 min, eller indtil brunet og gennemstegt.
Tilsæt marinade, og steg under omrøring i 1 min.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Tilsæt spidskål og gulerod, og steg under omrøring i 1-2 min.
Anret hvidløgsris og svinekødswok på tallerkener.
Dryp med resterende sød chilisauce, og drys med forårsløg og peanuts.
Server med resterende limebåde.