I aften laver vi en velsmagende og nem vegetarbowl med masser af vidunderlige farver og ingredienser. Ris og stegte kikærter danner base i vores bowl, som også indeholder tomater, kål og avocado. For at få endnu mere farve og smag topper vi med asiatisk mayo, chili og limebåde.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
1 pakke
Kikærter
12.5 g
Honning
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 pose
Koriander
150 g
Kålblanding, skåret
1 stk
Avocado
1 stk
Forårsløg
20 g
Asiatisk dressing
(Indeholder Soja, Gluten, Hvede, Sesam)
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
½ stk
Rød chili
1 stk
Tomat
37.5 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
10 g
Sesamfrø
½ stk
Lime, økologisk
¼ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og et nip salt*, og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!
Riv limeskal [1/2 stk, 2P.], og skær lime i både. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kikærter i 5 min, og skru ned til lav varme. Tilsæt limeskal, woksauce [1/2 pakke, 2P.], honning [1/2 pakke, 2P.], sojasauce og sesamfrø, og steg i yderligere 1-2 min.
Skær tomat i 1 cm tern. Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver. Hak koriander fint. Flæk chili [1/2 stk, 2P.], fjern kerner, og hak fint. Snit forårsløg fint.
Bland asiatisk dressing, mayonnaise og et skvæt vand* i en lille skål. Bland kålblanding, en smule olivenolie*, et skvæt limesaft og et nip salt* og peber* i en anden skål.
Tilsæt forårsløg til gryden med ris, og rør godt rundt. Tilsæt koriander til panden med kikærter, og rør godt rundt.
Anret ris i dybe tallerkener. Top med kikærter, tomat, kålsalat og avocado Dryp med asiatisk mayo. Drys med chili. Server med limebåde.