Tacos fører normalt tankerne til Mexico, men aftenens variant byder på asiatiske smage. I aften laver vi vidunderlige tacos med plantefars stegt med gulerod, sød chilisauce, sojasauce og ingefær, kålsalat med agurk og asiatisk mayonnaise, syltede rødløg og sprøde peanuts.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
8 stk
Små tortillabrød
(Indeholder Gluten, Hvede)
160 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Agurk
150 g
Spidskål, skåret
½ stk
Lime
2 stk
Gulerod
½ stk
Rødløg
50 g
Vegansk asiatisk mayonnaise
(Indeholder Soja, Hvede, Gluten, Sesam)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
40 g
Sød chilisauce
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
¼ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Sukker (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
1 spsk
Vand (trin 3)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C varmluft (hvis du ikke har en mikrobølgeovn).
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Bland rødløg, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort skvæt limesaft i en lille skål.
Skær agurk i 1 cm tern.
Bland agurk, spidskål, asiatisk mayonnaise og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en skål.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg plantefars og gulerod med Ginger Ninja i 4-5 min, eller indtil let brunet.
Tilsæt sød chilisauce, sojasauce, vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Imens, hak peanuts groft.
Varm tortillabrød i 30-60 sek i mikrobølgeovnen, eller pak ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 4-5 min..
Fyld tortillabrød med kålsalat og plantefars.
Top med rødløg og peanuts.