I aften tager vi en kulinarisk tur til Asien, og laver salattacos med kidneybønnemash med ingefær, hvidløg, chili og sojasauce, mangosalat med chili og sesamfrø samt mynte og koriander. Vidunderligt tilbehør er en sprød rissalat med forårsløg og gulerødder.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Gulerod
1 stk
Ingefær
2 stk
Hvidløgsfed
150 g
Jasminris
½ stk
Mango
1 stk
Salat
½ stk
Rød chili
2 stk
Forårsløg
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Lime, økologisk
1 pakke
Kidneybønner
10 g
Sesamfrø
50 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
20 g
Asiatisk dressing
(Indeholder Soja, Gluten, Hvede, Sesam)
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
2 tsk
Sukker (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 1)
efter behov
Smør (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
Hak ingefær og hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middel varme. Svits halvdelen af hvidløg og ingefær i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [¼ tsk | ½ tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
Pluk salatblade (5 pr. person), og skyl under koldt vand*. Dup tørre med køkkenrulle, og lad lufttørre. Hak mynte og koriander fint. Skær lime i både. Skyl kidneybønner under koldt vand* i en si.
Riv gulerod (uskrællet). Skær mango [1/2 stk, 2P] over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Bland mango, halvdelen af gulerod, halvdelen af chili og halvdelen af sesamfrø i en lille skål. Tilsæt et stort skvæt limesaft, og krydr med et nip salt*.
Hak forårsløg fint. Bland forårsløg, resterende gulerod og halvdelen af sojasauce i gryden med færdigkogt ris. Bland mayonnaise og asiatisk dressing i en lille skål
Opvarm en stor stegepande på middel varme. Tilsæt kidneybønner, limesaft [1 spsk | 2 spsk], sukker* [2 tsk | 3 tsk], olivenolie* [1 spsk | 2 spsk], resterende ingefær, hvidløg, chili og sojasauce, og steg i 1-2 min, eller indtil sukkeret er opløst. Mos kidneybønner groft med en gaffel.
Anret rissalat i skåle, og drys med resterende sesamfrø. Fyld salatblade med kidneybønnemash og mangosalat. Dryp med asiatisk mayonnaise. Top med mynte, koriander og limesaft.