topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatiske salattacos

Asiatiske salattacos

med marineret kidneybønnemash, mangosalat og ris

I aften tager vi en kulinarisk tur til Asien, og laver salattacos med kidneybønnemash med ingefær, hvidløg, chili og sojasauce, mangosalat med chili og sesamfrø samt mynte og koriander. Vidunderligt tilbehør er en sprød rissalat med forårsløg og gulerødder.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sesam
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Gulerod

1 stk

Ingefær

2 stk

Hvidløgsfed

150 g

Jasminris

½ stk

Mango

1 stk

Salat

½ stk

Rød chili

2 stk

Forårsløg

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Lime, økologisk

1 pakke

Kidneybønner

10 g

Sesamfrø

50 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

20 g

Asiatisk dressing

(Indeholder Soja, Gluten, Hvede, Sesam)

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

2 tsk

Sukker (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 1)

efter behov

Smør (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)802 kcal
Energi (kJ)3355 kJ
Fedt31.61 g
Mættet fedt3.4 g
Kulhydrat102.73 g
Sukker28.3 g
Protein19.31 g
Salt5.5 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Hak ingefær og hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middel varme. Svits halvdelen af hvidløg og ingefær i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [¼ tsk | ½ tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

Forbered råvarer
2

Pluk salatblade (5 pr. person), og skyl under koldt vand*. Dup tørre med køkkenrulle, og lad lufttørre. Hak mynte og koriander fint. Skær lime i både. Skyl kidneybønner under koldt vand* i en si.

Lav mangosalat
3

Riv gulerod (uskrællet). Skær mango [1/2 stk, 2P] over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Bland mango, halvdelen af gulerod, halvdelen af chili og halvdelen af sesamfrø i en lille skål. Tilsæt et stort skvæt limesaft, og krydr med et nip salt*.

Bland rissalat
4

Hak forårsløg fint. Bland forårsløg, resterende gulerod og halvdelen af sojasauce i gryden med færdigkogt ris. Bland mayonnaise og asiatisk dressing i en lille skål

Lav kidneybønnemash
5

Opvarm en stor stegepande på middel varme. Tilsæt kidneybønner, limesaft [1 spsk | 2 spsk], sukker* [2 tsk | 3 tsk], olivenolie* [1 spsk | 2 spsk], resterende ingefær, hvidløg, chili og sojasauce, og steg i 1-2 min, eller indtil sukkeret er opløst. Mos kidneybønner groft med en gaffel.

Server
6

Anret rissalat i skåle, og drys med resterende sesamfrø. Fyld salatblade med kidneybønnemash og mangosalat. Dryp med asiatisk mayonnaise. Top med mynte, koriander og limesaft.