I aften går den kulinariske rejse til Amerika, og vi laver en af deres mest populære retter: den klassiske mac and cheese. Vores spændende variant indeholder rigatoni, hvidløg, fløde og to slags ost. Vi serverer vores skønne pasta med karamelliseret bacon, løg med timian og en frisk æblesalat med citron.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Pasta
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)
140 g
Bacon, tern
1 stk
Løg
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
100 g
Revet gouda
(Indeholder Mælk)
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
4 g
Kyllingebouillon
2 stk
Hvidløgsfed
60 g
Blandet salat
1 stk
Æble
½ stk
Citron
1 pose
Timian
2 spsk
Vand* (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 3)
1 spsk
Smør (trin 4)
1 dl
Vand (trin 5)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 11-12 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Hak timian [2 stilke | 4 stilke] fint.
Opvarm en stor stegepande på middel varme.
Steg løg, timian og bacon i 8-10 min, eller indtil løgene er bløde og baconen er sprød. Tilsæt vand [2 spsk I 4 spsk] og sukker [1/2 tsk I 1 tsk], og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret. Overfør til en skål.
TIP: Hold længst oppe på timianstilken, og træk dine fingre ned langs stilken for at frigøre bladene.
Imens, skær æble i tynde, halve skiver.
Halver citron [½ stk, 2P].
Skyl salat.
Bland citronsaft [1 spsk | 2 spsk], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og sukker [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Vend æble og salat i skålen lige inden servering.
Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande (tør af først) på middel varme.
Steg hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt madlavningsfløde, kyllingebouillon, vand [1 dl | 2 dl], revet ost og finrevet ost, og lad simre i 1-2 min, eller indtil osten er smeltet.
Tilsæt pasta, og vend sammen.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med bacon og løg.
Server med æblesalat.