Bacontoppet 'macaroni and cheese'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bacontoppet 'macaroni and cheese'

Bacontoppet 'macaroni and cheese'

med karamelliserede løg og æblesalat

I aften går den kulinariske rejse til Amerika, og vi laver en af deres mest populære retter: den klassiske mac and cheese. Vores spændende variant indeholder rigatoni, hvidløg, fløde og to slags ost. Vi serverer vores skønne pasta med karamelliseret bacon, løg med timian og en frisk æblesalat med citron.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Pasta

(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Soja)

140 g

Bacon, tern

1 stk

Løg

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

100 g

Revet gouda

(Indeholder Mælk)

40 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

4 g

Kyllingebouillon

2 stk

Hvidløgsfed

60 g

Blandet salat

1 stk

Æble

½ stk

Citron

1 pose

Timian

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Vand* (trin 2)

½ tsk

Sukker (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

½ tsk

Sukker (trin 3)

1 spsk

Smør (trin 4)

1 dl

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4655 kJ
Kalorier (kcal)1112 kcal
Fedt65.2 g
Mættet fedt34.3 g
Kulhydrat85.5 g
Sukker18.7 g
Protein44.2 g
Salt4.4 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog pasta
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Kog pasta i 11-12 min, eller indtil ‘al dente', og hæld vand fra.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Karamelliser  bacon og løg
2

Skær løg i tynde, halve skiver.

Hak timian [2 stilke | 4 stilke] fint.

Opvarm en stor stegepande på middel varme.

Steg løg, timian og bacon i 8-10 min, eller indtil løgene er bløde og baconen er sprød. Tilsæt vand [2 spsk I 4 spsk] og sukker [1/2 tsk I 1 tsk], og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret. Overfør til en skål.

TIP: Hold længst oppe på timianstilken, og træk dine fingre ned langs stilken for at frigøre bladene.

 

Lav æblesalat
3

Imens, skær æble i tynde, halve skiver.

Halver citron [½ stk, 2P].

Skyl salat.

Bland citronsaft [1 spsk | 2 spsk], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og sukker [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.

Vend æble og salat i skålen lige inden servering.

Steg hvidløg
4

Pres eller hak hvidløg fint.

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande (tør af først) på middel varme.

Steg hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

 

Lav sauce
5

Tilsæt madlavningsfløde, kyllingebouillon, vand [1 dl | 2 dl], revet ost og finrevet ost, og lad simre i 1-2 min, eller indtil osten er smeltet.

Tilsæt pasta, og vend sammen.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener.

Top med bacon og løg. 

Server med æblesalat.