Bagt rodfrugt- og kikærtepanzanella med tomat, honning-sennepsdressing og ost er en vidunderlig ret, der byder på perfekt kontrast i smag og tekstur på tallerkenen. Vi springer kartofler over i aften, og lader de lækre brødcroutoner i panzanellasalaten sørge for, at alle bliver mætte!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Baguette
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sesam)
1 pakke
Kikærter
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Rødløg
50 g
Grønkål, skåret
20 g
Italiensk hård ost, høvlet
(Indeholder Mælk)
40 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)
2 stk
Tomat
20 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Gulerod
1 stk
Rødbede
1 stk
Pastinak
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Vand (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær gulerod (uskrællet), rødbede (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i 2 cm tern og rødløg i 2 cm både.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Riv brød i 2 cm croutoner.
Skyl kikærter under koldt vand i en si, og dub tørre.
Fordel croutoner og kikærter på en anden bageplade med bagepapir. Tilsæt hvidløg, olivenolie [1 spsk I 2 spsk] og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk], og vend sammen.
Bag croutoner og kikærter i ovnen i 8-10 min, eller indtil gyldne, når rodfrugterne har 10 min tilbage.
Imens, hak tomat groft, og krydr med et nip salt og peber.
Bland honning-sennepsdressing, aioli [1/2 pakke, 2P], vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.
Vend færdigbagte rodfrugter og rødløg med grønkål på bagepladen.
Tilsæt kikærter, croutoner, tomat og halvdelen af dressing, og vend sammen.
Anret panzanellasalat i dybe tallerkener.
Dryp med resterende dressing.
Top med høvlet ost.