Ugens fiskeret behøver slet ikke at være kedelig! Her har vi sat sammen en fortryllende kombination af velsmagende og smukke ingredienser. Vi steger laks og glacerer den derefter med en balsamicoglace. Vidunderligt tilbehør er pestotoppede kartofler og avocadosalat med pinjekerner og basilikum.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
500 g
Kartofler
½ stk
Hvidløgsfed
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder)
1 pose
Bredbladet persille
25 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
250 g
Cherrytomater
1 stk
Avocado
1 pose
Basilikum
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
20 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Sesam, Nødder, Jordnødder)
1 spsk
Vand* (trin 2)
2.5 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 4)
½ tsk
Sukker (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 6)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog kartofler i 15-18 min, eller indtil næsten møre, og hæld vand fra.
Halver cherrytomater.
Skær salatost i tynde skiver.
Hak persille, mandler og basilikum fint.
Pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.
Bland persille, mandler, basilikum (gem lidt til anretning), olivenolie [2,5 spsk | 5 spsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og halvdelen af finrevet ost i en skål, og smag til med salt og peber.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis pestoen er for tyk.
Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir, og knus let med en gaffel.
Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og drys med resterende finrevet ost.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gyldne.
Imens, opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk].
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min.
Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gennemstegt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Overfør laks til en tallerken.
Opvarm samme stegepande (skyl af først) på middel varme.
Tilsæt balsamico og sukker [1/2 tsk I 1 tsk], og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Tag panden af varmen.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.
Anret laks, kartofler og salat på tallerkener.
Top laks med balsamicoglace, kartofler med pesto og salat med olivenolie [1 spsk I 2 spsk], pinjekerner og resterende basilikum.