Balsamicoglaseret laks og avocadosalat
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Balsamicoglaseret laks og avocadosalat

Balsamicoglaseret laks og avocadosalat

med pestotoppede kartofler og pinjekerner

Ugens fiskeret behøver slet ikke at være kedelig. Her har vi sat sammen en fortryllende kombination af velsmagende og smukke ingredienser. Vi steger laks og glacerer den derefter med en balsamicoglace. Vidunderligt tilbehør er pestotoppede kartofler og avocadosalat med pinjekerner og basilikum.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Fisk
Mælk
Æg
Nødder
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

500 g

Kartofler

½ stk

Hvidløgsfed

40 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

20 g

Mandler

(Indeholder Nødder)

1 pose

Bredbladet persille

25 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

250 g

Cherrytomater

1 stk

Avocado

1 pose

Basilikum

100 g

Græsk salatost

(Indeholder Mælk)

20 g

Pinjekerner

(Kan indeholde Sesam, Nødder, Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Vand* (trin 2)

2.5 spsk

Olivenolie (trin 2)

½ tsk

Sukker (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 6)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)1208 kcal
Energi (kJ)5056 kJ
Fedt84 g
Mættet fedt23.6 g
Kulhydrat59.1 g
Sukker14.2 g
Protein51 g
Salt1.7 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog kartofler (uskrællet) i 15-18 min, eller 
indtil bløde. 

Lav pesto
2

Imens, halver cherrytomater.

Skær salatost i tynde stave. Hak persille, mandler og basilikum (gem nogle hele blade til pynt) meget fint. Pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.

Bland persille, mandler, basilikum, hvidløg, 
olivenolie [2,5 spsk | 5 spsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og halvdelen af finrevet ost i en mellemstor skål, og smag til med salt og peber.

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis pestoen er for tyk.

Bag kartofler
3

Fordel kogte kartofler på en bageplade med 
bagepapir, og knus let med en gaffel.

Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt, og drys med resterende finrevet ost. 

Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gyldne.

Steg laks
4

Imens, opvarm en smule olivenolie i en stor 
stegepande på middelhøj varme.

Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.

Steg med skindsiden nedad i 3-4 min.

Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil 
gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken. 

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Lav balsamicoglace
5

Opvarm samme stegepande (tør af først) på 
middel varme.

Tilsæt balsamico og sukker [1/2 tsk I 1 tsk], og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Tag panden af varmen.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.

Server
6

Anret laks og kartofler på tallerkener.

Top laks med balsamicoglace og kartofler
med pesto.

Anret cherrytomater, avocado og salatost på 
tallerkenerne, og top med olivenolie [1 spsk I 
2 spsk], pinjekerner og basilikumblade.