Ugens fiskeret behøver slet ikke at være kedelig. Her har vi sat sammen en fortryllende kombination af velsmagende og smukke ingredienser. Vi steger laks og glacerer den derefter med en balsamicoglace. Vidunderligt tilbehør er pestotoppede kartofler og avocadosalat med pinjekerner og basilikum.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
500 g
Kartofler
½ stk
Hvidløgsfed
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder)
1 pose
Bredbladet persille
25 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
250 g
Cherrytomater
1 stk
Avocado
1 pose
Basilikum
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
20 g
Pinjekerner
(Kan indeholde Sesam, Nødder, Jordnødder)
1 spsk
Vand* (trin 2)
2.5 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 6)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog kartofler (uskrællet) i 15-18 min, eller
indtil bløde.
Imens, halver cherrytomater.
Skær salatost i tynde stave. Hak persille, mandler og basilikum (gem nogle hele blade til pynt) meget fint. Pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.
Bland persille, mandler, basilikum, hvidløg,
olivenolie [2,5 spsk | 5 spsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og halvdelen af finrevet ost i en mellemstor skål, og smag til med salt og peber.
TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis pestoen er for tyk.
Fordel kogte kartofler på en bageplade med
bagepapir, og knus let med en gaffel.
Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt, og drys med resterende finrevet ost.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gyldne.
Imens, opvarm en smule olivenolie i en stor
stegepande på middelhøj varme.
Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min.
Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil
gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Opvarm samme stegepande (tør af først) på
middel varme.
Tilsæt balsamico og sukker [1/2 tsk I 1 tsk], og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Tag panden af varmen.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.
Anret laks og kartofler på tallerkener.
Top laks med balsamicoglace og kartofler
med pesto.
Anret cherrytomater, avocado og salatost på
tallerkenerne, og top med olivenolie [1 spsk I
2 spsk], pinjekerner og basilikumblade.