I aften inviterer vi til fest med laks i hoverollen. Vi bager laks med BBQ-sauce og smør, samtidigt som vi bager BBQ-krydrede kartofler. Vi vores laks og kartofler med en cremet ranchdressing med crème fraiche, mayo og purløg, en sprød slaw med aioli, kål og gulerod og majs-peanutsalsa med cherrytomater, rødløg og persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
5 g
BBQ-krydderi
(Indeholder Æg Kan indeholde Æg)
1 pose
Purløg
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
400 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
60 g
BBQ-sauce
(Indeholder Sulfitter, Sennep)
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Gulerod, Julienne
150 g
Kålblanding, skåret
125 g
Cherrytomater
1 dåse
Majs
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
½ stk
Rødløg
1 pose
Bredbladet persille
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Smør (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
1 spsk
Vand (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med BBQ-krydderi, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, hak purløg fint.
Bland fraiche, mayonnaise, purløg, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål.
Skær smør [1 spsk I 2 spsk] i tern.
Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk].
Placer laks med skindsiden nedad i et ildfast fad med bagepapir, og top med BBQ-sauce og smør.
Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Imens, hæld væde fra majs.
Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Steg majs i 4-5 min, eller indtil let brunet.
Halver cherrytomater.
Hak rødløg [1/2 stk, 2P] og persille fint.
Bland majs, cherrytomater, rødløg, persille, peanuts, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og ent nip peber i en mellemstor skål.
Imens, bland aioli, vand [1 spsk | 2 spsk], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Vend kålblanding og gulerod i skålen.
Anret laks på tallerkener.
Top med sauce fra fadet.
Server med kartofler, ranchdressing, slaw og majs-peanutsalsa.