I aften inviterer vi til fest med laks i hoverollen. Vi bager laks med BBQ-sauce og smør, samtidigt som vi bager BBQ-krydrede kartofler. Vi vores laks og kartofler med en cremet ranchdressing med crème fraiche, mayo og purløg, en sprød slaw med aioli, kål og gulerod og majs-peanutsalsa med cherrytomater, rødløg og persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
125 g
Cherrytomater
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
150 g
Kålblanding, skåret
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
1 pakke
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
5 g
BBQ-krydderi
(Indeholder Æg Kan indeholde Æg)
500 g
Kartofler
60 g
BBQ-sauce
(Indeholder Sulfitter, Sennep)
1 dåse
Majs
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
½ stk
Rødløg
1 stk
Gulerod, Julienne
1 pose
Purløg
1 pose
Bredbladet persille
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til dressing
1 spsk
Smør til fisk
½ tsk
Salt til fisk
1 spsk
Olie til salsa
¼ tsk
Salt til salsa
1 spsk
Vand til slaw
1 spsk
Olie til slaw
¼ tsk
Salt til slaw
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med BBQ-krydderi, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, hak purløg fint.
Bland fraiche, mayonnaise, purløg, salt og et nip peber i en lille skål.
Skær smør i tern.
Dup laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Placer laks med skindsiden nedad i et ildfast fad med bagepapir, og top med BBQ-sauce og smør.
Bag i 15-20 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Imens, hæld væde fra majs.
Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Steg majs i 4-5 min, eller indtil let brunet.
Halver cherrytomater.
Hak rødløg og persille fint.
Bland majs, cherrytomater, rødløg, persille, peanuts, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Imens, bland aioli, vand, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Vend kålblanding og gulerod i skålen.
Anret laks på tallerkener.
Top med sauce fra fadet.
Server med kartofler, ranchdressing, slaw og majs-peanutsalsa.