I aften frister vi med hakkebøffer med innovativt tilbehør. Rustikke hakkebøffer får et ekstra twist ved at blive glaseret i BBQ-sauce. Kartofler får vidunderlig smag af at blive ovnstegt med cajunkrydderier. Vi serverer vores bøffer og kartofler med en frisk salat med æble, glaskål, spinat, yoghurt, løg og radiser.
250 g
Hakket oksekød
400 g
Små kartofler
60 g
BBQ-sauce
()
4 g
Kyllingebouillon
½ stk
Citron
75 g
Radiser
1 stk
Æble
½ stk
Glaskål, hvid
1 stk
Rødløg
30 g
Spinat
()
75 g
Yoghurt
()
4 g
Ay Cajun-ba
()
¾ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Hvedemel (trin 2)
1 stk
Æg (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 4)
½ dl
Vand (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver kartofler.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Ay Cajun-ba og et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
Imens, skær citron [½ stk, 2P] i både.
Skær radiser i tynde skiver.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Bland radiser, rødløg, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk], sukker [1/4 tsk I 1/2 tsk] og citronsaft i en mellemstor skål.
Bland hakket oksekød, hvedemel [1 spsk I 2 spsk], æg [1 stk | 2 stk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber i en stor skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Kom fars direkte i stegepanden med en ske, og tryk flade til hakkebøffer (2 pr. person).
Steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
TIP: Vend kun bøfferne en gang, for at sikre, at de holder sammen og får en flot stegeskorpe.
Imens, skyl spinat under koldt vand i et dørslag.
Skær æble i 1 cm tern.
Skræl glaskål [½ stk, 2P], og skær i 1 cm tern.
Bland glaskål, æble, spinat, yoghurt og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en stor skål.
Rør radiser og rødløg (inklusive lage) i lige inden servering.
Overfør hakkebøffer til en tallerken.
Opvarm samme stegepande (tør af først) på middel varme.
Tilsæt BBQ-sauce, kyllingebouillon og vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Tilsæt hakkebøffer, og vend med sauce.
Anret kartofler, hakkebøffer og glaskålssalat på tallerkener.
Top hakkebøffer med med sauce fra panden.