BBQ-glaserede hakkebøffer
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-glaserede hakkebøffer

BBQ-glaserede hakkebøffer

med ovnstegte kartofler og frisk glaskålssalat

I aften frister vi med hakkebøffer med innovativt tilbehør. Rustikke hakkebøffer får et ekstra twist ved at blive glaseret i BBQ-sauce. Kartofler får vidunderlig smag af at blive ovnstegt med cajunkrydderier. Vi serverer vores bøffer og kartofler med en frisk salat med æble, glaskål, spinat, yoghurt, løg og radiser.

:
Kalorielet
:
Sulfitter
Sennep
Mælk

25 minutter
20 minutter

250 g

Hakket oksekød

400 g

Små kartofler

60 g

BBQ-sauce

()

4 g

Kyllingebouillon

½ stk

Citron

75 g

Radiser

1 stk

Æble

½ stk

Glaskål, hvid

1 stk

Rødløg

30 g

Spinat

()

75 g

Yoghurt

()

4 g

Ay Cajun-ba

()

¾ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Sukker (trin 2)

1 spsk

Hvedemel (trin 2)

1 stk

Æg (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 4)

½ dl

Vand (trin 5)

sideBannerName

Kalorier (kcal)622 kcal
Energi (kJ)2601 kJ
Fedt20.2 g
Mættet fedt8.4 g
Kulhydrat69.2 g
Sukker27.3 g
Protein37.5 g
Salt6.7 g

Bageplade
Stegepande

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Halver kartofler.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Ay Cajun-ba og et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre. 

Sylt radiser og løg
2

Imens, skær citron [½ stk, 2P] i både.

Skær radiser i tynde skiver.

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Bland radiser, rødløg, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk], sukker [1/4 tsk I 1/2 tsk] og citronsaft i en mellemstor skål.

Bland hakket oksekød, hvedemel [1 spsk I 2 spsk], æg [1 stk | 2 stk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber i en stor skål.

Steg hakkebøffer
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Kom fars direkte i stegepanden med en ske, og tryk flade til hakkebøffer (2 pr. person).

Steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

TIP: Vend kun bøfferne en gang, for at sikre, at de holder sammen og får en flot stegeskorpe.

Lav glaskålssalat
4

Imens, skyl spinat under koldt vand i et dørslag.

Skær æble i 1 cm tern.

Skræl glaskål [½ stk, 2P], og skær i 1 cm tern.

Bland glaskål, æble, spinat, yoghurt og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en stor skål.

Rør radiser og rødløg (inklusive lage) i lige inden servering.

Glaser hakkebøffer
5

Overfør hakkebøffer til en tallerken.

Opvarm samme stegepande (tør af først) på middel varme.

Tilsæt BBQ-sauce, kyllingebouillon og vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.

Tilsæt hakkebøffer, og vend med sauce.

Server
6

Anret kartofler, hakkebøffer og glaskålssalat på tallerkener.

Top hakkebøffer med med sauce fra panden.