Pølser og kartofler kan serveres på mange måder, i aften byder vi på en spændende variant. Vi steger pølser, og lader dem derefter blive glaserede i BBQ-sauce og karamelliseret løg. Kartoflerne koger vi og blander med persille og mayonnaise. Vi server vores pølser og kartofler med en saftig kålsalat med med æble og citron.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
320 g
Kålpølse
60 g
BBQ-sauce
(Indeholder Sulfitter, Sennep)
150 g
Kålblanding, skåret
½ stk
Æble
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
1 pose
Bredbladet persille
½ stk
Citron
400 g
Små kartofler
1 stk
Løg
½ spsk
Olivenolie (trin 2)
2 spsk
Vand* (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
¼ tsk
Sukker (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær kartofler i 3 cm tern.
Kog i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Krydr med salt og peber, og stil til side med låg på.
Imens, skær løg i tynde, halve skiver.
Opvarm olivenolie [½ spsk | 1 spsk] i en stor stegepande på middel varme.
Steg løg i 5-6 min, eller indtil bløde.
Tilsæt vand [2 spsk | 4 spsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt, og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret.
Overfør til en skål, og stil til side.
Skær æble [½ stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Halver citron [½ stk, 2P].
Bland olivenolie [1 spsk | 2 spsk], citronsaft [1 spsk | 2 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Vend æble og kålblanding i skålen, og stil til side.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg pølser i 4-6 min, eller indtil gennemstegte.
Tilsæt BBQ-sauce og løg, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Imens, hak persille fint.
Bland persille, mayonnaise og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i gryden med kartofler lige inden servering.
Anret kartofler, kålsalat og pølser på tallerkener.
Top pølser med resterende BBQ-sauce.