topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-marineret kylling

BBQ-marineret kylling

med krydret forårsløgsris og persilleyoghurt

I aften byder vi på en fantastisk ret, med masser af smage og farver. Aftenens skønne opskrift indeholder perfekt stegt bbq-marineret kylling, luftige ris med forårsløg, peberfrugt og lime og en cremet, grøn persilleyoghurt.

Tags:
Nem
Kalorielet
Hvedefri
Proteinrig
Allergener:
Mælk
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

5 g

Tex-Mex

½ stk

Rødløg

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Gulerod

1 stk

Forårsløg

½ stk

Lime

1 pose

Bredbladet persille

150 g

Langkornede hvide ris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 2)

3 dl

Vand (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)630 kcal
Energi (kJ)2635 kJ
Fedt12.6 g
Mættet fedt4.2 g
Kulhydrat78.8 g
Sukker15.6 g
Protein45.8 g
Salt3.3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Steg grøntsager
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. 

Hak rødløg [½ stk, 2P] fint. 

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en mellemstor stegepande på middelhøj varme.

Steg gulerod, rødløg, Ay Cajun-ba og Tex-Mex i 1-2 min, eller indtil let bløde og velduftende. 

Kog ris
2

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Bag kylling
3

Imens, krydr kylling med et nip salt.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Brun kylling i 2 min på hver side.

Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav persilleyoghurt
4

Imens, skær peberfrugt i 2 cm tern. 

Hak persille fint.

Skær lime [½ stk, 2P] i både.

Bland yoghurt, persille og et nip salt i en lille skål. 

Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne).

Lav forårsløgsris
5

Bland færdig ris med peberfrugt, det hvide forårsløg og et skvæt limesaft i gryden.

Smag til med salt og peber.

Skær kylling i skiver.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med kylling. 

Drys med det grønne forårsløg. 

Dryp med persilleyoghurt.