I aften byder vi på en fantastisk ret, med masser af smage og farver. Aftenens skønne opskrift indeholder perfekt stegt bbq-marineret kylling, luftige ris med forårsløg, peberfrugt og lime og en cremet, grøn persilleyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
5 g
Tex-Mex
½ stk
Rødløg
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Gulerod
1 stk
Forårsløg
½ stk
Lime
1 pose
Bredbladet persille
150 g
Langkornede hvide ris
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 2)
3 dl
Vand (trin 2)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern.
Hak rødløg [½ stk, 2P] fint.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Steg gulerod, rødløg, Ay Cajun-ba og Tex-Mex i 1-2 min, eller indtil let bløde og velduftende.
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, krydr kylling med et nip salt.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Brun kylling i 2 min på hver side.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, skær peberfrugt i 2 cm tern.
Hak persille fint.
Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Bland yoghurt, persille og et nip salt i en lille skål.
Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne).
Bland færdig ris med peberfrugt, det hvide forårsløg og et skvæt limesaft i gryden.
Smag til med salt og peber.
Skær kylling i skiver.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med kylling.
Drys med det grønne forårsløg.
Dryp med persilleyoghurt.