I aften byder vi på skøn vegetarbowl med bbq-smag, som er nem og hurtig at lave. Vi starter med luftige basmatiris, og så bygger vi vores skål med BBQ-stegt portobello, en frisk kålsalat med gulerod og lime, frisk avocado og ananas og syltede løg. Vi topper med yoghurt og forårsløg, og så er maden klar.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Basmatiris
½ stk
Rødløg
25 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
½ pose
Kruspersille
1 stk
Lime
150 g
Portobello
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
60 g
BBQ-sauce
(Indeholder Sulfitter, Sennep)
1 stk
Avocado
1 stk
Forårsløg
50 g
Ananas
150 g
Snittet kålsalat
(Kan indeholde Selleri)
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
2 spsk
Vand (trin 4)
1 spsk
Vand* (trin 2)
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Bland hvidvinseddike, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.
Vend rødløg i skålen, og stil til side.
Hæld væde fra inden servering.
Skær lime i både.
Hak persille [1/2 pose, 2P] fint.
Bland yoghurt, persille, et skvæt vand og et nip salt og peber i en lille skål.
Hak svampe groft.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg svampe med et nip salt og peber i 4-5 min, eller indtil bløde.
Sænk til middel varme.
Tilsæt BBQ-sauce, Ay Cajun-ba og vand [2 spsk | 4 spsk], og steg videre i 2-3 min.
Imens, halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.
Snit forårsløg fint.
Skræl ananas, og skær i små tern.
Bland kålsalat, limesaft og et nip salt og peber i en stor skål.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med svampe, salat, avocado, rødløg og ananas.
Krydr avocado med et nip salt.
Top med yoghurt og forårsløg.
Server med resterende limebåde.