topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-stegt svampebowl

BBQ-stegt svampebowl

med basmatiris og friske grøntsager

I aften byder vi på skøn vegetarbowl med bbq-smag, som er nem og hurtig at lave. Vi starter med luftige basmatiris, og så bygger vi vores skål med BBQ-stegt portobello, en frisk kålsalat med gulerod og lime, frisk avocado og ananas og syltede løg. Vi topper med yoghurt og forårsløg, og så er maden klar.

Tags:
Vegetarisk
Hvedefri
Allergener:
Sulfitter
Sennep
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

½ stk

Rødløg

25 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

½ pose

Kruspersille

1 stk

Lime

150 g

Portobello

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

60 g

BBQ-sauce

(Indeholder Sulfitter, Sennep)

1 stk

Avocado

1 stk

Forårsløg

50 g

Ananas

150 g

Snittet kålsalat

(Kan indeholde Selleri)

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Sukker (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

2 spsk

Vand (trin 4)

1 spsk

Vand* (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)637 kcal
Energi (kJ)2666 kJ
Fedt23.1 g
Mættet fedt6.5 g
Kulhydrat85 g
Sukker22.8 g
Protein13.5 g
Salt2.2 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Sylt løg
2

Imens, skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Bland hvidvinseddike, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en lille skål.

Vend rødløg i skålen, og stil til side.

Hæld væde fra inden servering.

Forbered grøntsager
3

Skær lime i både.

Hak persille [1/2 pose, 2P] fint. 

Bland yoghurt, persille, et skvæt vand og et nip salt og peber i en lille skål. 

Hak svampe groft.

Steg svampe
4

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg svampe med et nip salt og peber i 4-5 min, eller indtil bløde.

Sænk til middel varme.

Tilsæt BBQ-sauce, Ay Cajun-ba og vand [2 spsk | 4 spsk], og steg videre i 2-3 min.

Lav salat
5

Imens, halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.

Snit forårsløg fint.

Skræl ananas, og skær i små tern.

Bland kålsalat, limesaft og et nip salt og peber i en stor skål.

Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med svampe, salat, avocado, rødløg og ananas.

Krydr avocado med et nip salt.

Top med yoghurt og forårsløg.

Server med resterende limebåde.