Linser indeholder meget protein og findes i mange farver, for eksempel røde, grønne, gule og brune. I vores farverige bowl steger vi grønne linser med zucchini, og topper med bagt græskar og rødbede. Vi giver vores bowl friskhed i form af rucolasalat, dild og en lækker græsk ostedressing. Top med græskarkerner for lidt ekstra knas og sprødhed.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Rødbede
½ stk
Butternutsquash
40 g
Rucola
1 pose
Dild
1 pakke
Grønne linser
1 stk
Zucchini
1 stk
Citron
50 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
4 g
Jorden Rundt
(Indeholder Æg, Sennep)
10 g
Græskarkerner
(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)
1 spsk
Olie til grøntsager
¼ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Olie til stegning
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
½ dl
Vand til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skræl græskar og rødbede.
Del græskar på midten, skrab kerner ud, og skær i 1 cm tern.
Skær rødbede i 1 cm skiver.
Hæld væde fra linser.
Fordel græskar og rødbede på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre og gyldne.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, skær zucchini i 1 cm tern.
Opvarm olivenolie i en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Steg zucchini og linser med Jorden Rundt og et nip salt og peber i 4-5 min, eller indtil møre.
Bland græsk salatost og vand indtil det får en dressinglignende tekstur i en mellemstor skål.
Skyl rucola.
Halver citron.
Bland rucola, olivenolie, et stort skvæt citronsaft, salt og et nip peber i en stor skål.
Anret linser, bagte grøntsager og rucola i skåle.
Top med dressing, græskarkerner og dild.