Den koreanske nationalret er skabt for over 1000 år siden og er løbende blevet videreudviklet. Almindelige mennesker spiste bibimbap på nytårsaften for at slippe af med rester til det nye år - løsningen var simpelthen at lægge alt i en skål og blande det sammen. Vi har dog ikke brug for et nyt år for at have en grund til at lave bibimbap. Vores version kan prale af hakket oksekød marineret i hvidløg og ingefær, som sammen med jasminris forbedrer smagen af de vitaminrige grøntsager.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
250 g
Hakket oksekød
200 g
Champignon
1 stk
Forårsløg
2 stk
Gulerod
1 stk
Ingefær
2 stk
Hvidløgsfed
12.5 ml
Hvidvinseddike
25 g
Ketchup
10 g
Sriracha
1 stk
Pak choi
3 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sænk til lav varme, og lad simre under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Skær svampe i tynde skiver. Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne). Skræl gulerod til lange, tynde bånd. Hak pak choi groft. Riv ingefær fint. Pres eller hak hvidløg fint.
Vend det hvide forårsløg med hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P] og et nip salt* en lille skål. Bland ketchup, sojasauce og sriracha [1/2 pakke, 2P] i en anden lille skål. TIP: Sriracha er stærk, så vær forsigtig!
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod og svampe i 3-5 min. Tilsæt pak choi, hvidløg og ingefær, og steg i 1 min. Overfør til en skål.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg hakket oksekød i 3-4 min. Skru op til høj varme, og steg i 3 min, eller indtil sprødt. Tag panden af varmen, og tilsæt grøntsager og srirachadressing. Rør rundt indtil opvarmet, og smag til med salt* og peber*. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Hæld væde fra forårsløg gennem en si. Anret ris i dybe tallerkener. Top med oksekød, grøntsager og det hvide forårsløg. Drys med det grønne forårsløg.