topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bønnechili

Bønnechili

med kokosris & majssalsa

Hop af hesten, tag plads ved bålet og smid benene op. Tag en tur til det sydlige Texas med denne vegetariske version af klassikeren, og lad den røde chili give dig varmen tilbage i kroppen efter en lang dag på prærien. Får du det for varmt, kommer den heldigvis med mild fraiche til at nedkøle med.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Vegetarisk
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Panamad

100 ml

Kokosmælk

1 dåse

Majs

1 stk

Rødløg

1 stk

Rød chili

4 g

Grøntsagsbouillon

1 stk

Tomat

½ pakke

Fraiche

(Indeholder Mælk)

150 g

Basmatiris

1 stk

Gulerod

1 stk

Hvidløgsfed

1 pakke

Sorte bønner

1 pakke

Hakkede tomater

1 pose

Koriander

½ stk

Lime, økologisk

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 dl

Vand (trin 1)

½ dl

Vand (trin 4)

efter behov

Smør (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)693 kcal
Energi (kJ)2901 kJ
Fedt17.18 g
Mættet fedt11.6 g
Kulhydrat102.26 g
Sukker21.8 g
Protein22.99 g
Salt3.4 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kokosris
1

Bring kokosmælk [1/2 pakke, 2P], vand* [2 dl | 4 dl] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kog i en gryde. Tilsæt ris, og rør rundt. Sænk til lav varme, og kog under låg i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Steg majs
2

Hæld væde fra majs. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg majs under omrøring i 4-5 min, eller indtil de er gyldne og har fået sorte prikker. Overfør til en skål.

Forbered grøntsager
3

Skræl gulerod, og riv groft. Hak rødløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Hak chili fint. Skyl bønner under koldt vand* i en si.

Steg grøntsager
4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg (gem lidt til salsaen) i 4-5 min, eller indtil bløde. Tilsæt Panamad, hvidløg og halvdelen af chili, og lad simre i 1-2 min. Tilsæt gulerod, hakkede tomater, bønner, grøntsagsbouillon og vand* [1/2 dl | 1 dl], og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 5-7 min. Tilsæt en klat smør*, og rør rundt. Smag til med salt* og peber*.

Lav majssalsa
5

Hak koriander (med stilk) og tomat groft. Riv limeskal [1/2 stk, 2P], og skær lime i både. Bland koriander, tomat, resterende chili og rødløg i skålen med majs. Tilsæt et skvæt limesaft, krydr med et nip salt* og peber*, og rør rundt. Bland fraiche [1/2 pakke, 2P] og limeskal i en lille skål, og smag til med salt* og peber*.

Server
6

Anret kokosris og bønnechili i dybe tallerkener. Top med majssalsa og limedressing. Server med resterende limebåde.