Hop af hesten, tag plads ved bålet og smid benene op. Tag en tur til det sydlige Texas med denne vegetariske version af klassikeren, og lad den røde chili give dig varmen tilbage i kroppen efter en lang dag på prærien. Får du det for varmt, kommer den heldigvis med mild fraiche til at nedkøle med.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Panamad
100 ml
Kokosmælk
1 dåse
Majs
1 stk
Rødløg
1 stk
Rød chili
4 g
Grøntsagsbouillon
1 stk
Tomat
½ pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
150 g
Basmatiris
1 stk
Gulerod
1 stk
Hvidløgsfed
1 pakke
Sorte bønner
1 pakke
Hakkede tomater
1 pose
Koriander
½ stk
Lime, økologisk
2 dl
Vand (trin 1)
½ dl
Vand (trin 4)
efter behov
Smør (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 1)
Bring kokosmælk [1/2 pakke, 2P], vand* [2 dl | 4 dl] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kog i en gryde. Tilsæt ris, og rør rundt. Sænk til lav varme, og kog under låg i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Hæld væde fra majs. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg majs under omrøring i 4-5 min, eller indtil de er gyldne og har fået sorte prikker. Overfør til en skål.
Skræl gulerod, og riv groft. Hak rødløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Hak chili fint. Skyl bønner under koldt vand* i en si.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg (gem lidt til salsaen) i 4-5 min, eller indtil bløde. Tilsæt Panamad, hvidløg og halvdelen af chili, og lad simre i 1-2 min. Tilsæt gulerod, hakkede tomater, bønner, grøntsagsbouillon og vand* [1/2 dl | 1 dl], og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 5-7 min. Tilsæt en klat smør*, og rør rundt. Smag til med salt* og peber*.
Hak koriander (med stilk) og tomat groft. Riv limeskal [1/2 stk, 2P], og skær lime i både. Bland koriander, tomat, resterende chili og rødløg i skålen med majs. Tilsæt et skvæt limesaft, krydr med et nip salt* og peber*, og rør rundt. Bland fraiche [1/2 pakke, 2P] og limeskal i en lille skål, og smag til med salt* og peber*.
Anret kokosris og bønnechili i dybe tallerkener. Top med majssalsa og limedressing. Server med resterende limebåde.