Yndlingsret nummer et! Brændende kærlighed smager slet ikke så dårligt - stegt bacon, lind kartoffelmos og stegte løg. Server med sødsyrlig rødbederelish, ovnbagt porre på toppen og frisk persille for farve og friskhed.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
140 g
Bacon, tern
2 stk
Løg
25 ml
Hvidvinseddike
500 g
Kartofler
1 pose
Kruspersille
1 stk
Porre
1 stk
Rødbede
3.33 spsk
Smør
2 spsk
Mælk
½ tsk
Salt
2 tsk
Sukker
2 spsk
Vand
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. Kog i 15 min, eller indtil møre. Hæld vand fra. Tilsæt en klat smør*, mælk* og salt*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Vend med 1/2 persille. Dæk til med låg.
Del porre på langs. Skær i 5 cm stykker. Fordel i et ildfast fad. Dryp med olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne og bløde.
Riv rødbede (uskrællet). Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Tilsæt rødbede, hvidvinseddike og sukker*. Lad simre i 2-3 min. Tilsæt vand*. Lad simre i 4-5 min, eller indtil væden er fordampet. Krydr med salt* og peber*. Overfør til en skål.
Skær løg i tynde, halve skiver. Hak persille fint.
Opvarm samme stegepande ved middelhøj varme. Steg bacon i 3-4 min, eller indtil gylden og sprød. Tilsæt en klat smør* og løg. Steg i 8 min, eller indtil gyldne og bløde.
Anret kartoffelmos, bacon og løg i dybe tallerkener. Top med rødbederelish, persille og overskydende væde fra panden. Server med ovnbagt porre.