I aften lader vi os inspirere af den klassiske cæsarsalat, og laver en vidunderlig salat med innovative ingredienser. Vi panerer kylling i ost og panko, og steger den derefter til sprød perfektion. Vi bygger vores sprøde cæsarinspirerede salat med revet gulerod, kålstrimler, ovnbagte kartofler, kylling, en fantastisk hvidløgsdressing og revet ost.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
280 g
Kyllingebryst
150 g
Kålblanding, skåret
(Kan indeholde Selleri)
50 g
Grønkål, skåret
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
15 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
300 g
Kartofler
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Gulerod
1 stk
Æg (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 6)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel kartofler og hvidløg (uskrællet) på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.
Krydr kylling med et nip salt på begge sider. Pisk æg [1 stk I 2 stk] i en dyb tallerken. Bland panko [1/2 pose, 2P] og halvdelen af finrevet ost i en anden dyb tallerken. Vend kylling i æg og derefter i panering. TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden. TIP: Tilsæt mere olivenolie efter behov, så kyllingen ikke sidder fast i panden.
Riv gulerod (uskrællet) groft. Overfør kylling til bagepladen, når kartoflerne har 8 min tilbage, og fjern hvidløg fra bagepladen. Bag i ovnen i 8 min. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Pres hvidløg ud af skrællen, og mos med en gaffel i en lille skål. Tilsæt aioli og et nip finrevet ost, krydr med et nip salt og peber, og rør rundt. Tilsæt vand indtil dressingen har en flydende konsistens. Bland kålblanding, grønkål, gulerod, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og eventuelt i en smule olivenolie i en stor skål, og masser i 30 sek. Tilsæt kartofler og hvidløgsdressing, og vend sammen. Skær kylling i tynde skiver.
Anret salat i dybe tallerkener. Drys med resterende finrevet ost. Top med kylling.