I aften lader vi os inspirere af den klassiske cæsarsalat, og laver en vidunderlig salat med innovative ingredienser. Vi panerer kylling i ost og panko, og steger den derefter til sprød perfektion. Vi bygger vores sprøde cæsarinspirerede salat med revet gulerod, kålstrimler, ovnbagte kartofler, kylling, en fantastisk dressing og revet ost.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kartofler
2 stk
Hvidløgsfed
12.5 g
Panko
(Indeholder Sulfitter, Hvede, Gluten)
280 g
Kyllingebryst
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 stk
Gulerod
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
150 g
Kålblanding, skåret
(Kan indeholde Selleri)
50 g
Grønkål, skåret
1 stk
Æg (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel kartofler og hvidløg (uskrællet) på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.
Krydr kylling med et nip salt.
Pisk æg [1 stk I 2 stk] i en dyb tallerken.
Bland panko [1/2 pose, 2P] og halvdelen af finrevet ost i en anden dyb tallerken.
Vend kylling i æg og derefter i panering.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og opvarm på middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden.
TIP: Tilsæt mere olivenolie efter behov, så kyllingen ikke sidder fast i panden.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Overfør kylling til bagepladen, når kartoflerne har 8 min tilbage, og fjern samtidigt hvidløg fra bagepladen.
Pres hvidløg ud af skrællen, og mos med en gaffel i en lille skål.
Tilsæt aioli og et nip finrevet ost, krydr med et nip salt og peber, og rør rundt.
Tilsæt vand indtil dressingen har en flydende konsistens.
Tag bagepladen med kartofler og kylling ud af ovnen, og lad køle af.
Skær kylling i tynde skiver.
Bland kålblanding, grønkål, gulerod, dressing og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Vend bagte kartofler i skålen.
Anret salat i dybe tallerkener.
Drys med resterende finrevet ost.
Top med kylling.