I aften lader vi os inspirere af den klassiske cæsarsalat, og laver en vidunderlig salat med innovative ingredienser. Vi panerer kylling i ost og panko, og steger den derefter til sprød perfektion. Vi bygger vores sprøde cæsarinspirerede salat med revet gulerod, kålstrimler, ovnbagte kartofler, kylling, en fantastisk hvidløgsdressing og revet ost.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kartofler
2 stk
Hvidløgsfed
12.5 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
280 g
Kyllingebryst
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
1 stk
Gulerod
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
150 g
Kålblanding, skåret
50 g
Grønkål, skåret
½ tsk
Salt (trin 1)
1 stk
Æg (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Vand (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt [1/2 tsk | 1/4 tsk] og et nip peber, og vend sammen. Placer hvidløg (uskrællet) på samme bageplade.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, krydr kylling med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Pisk æg [1 stk I 2 stk] i en dyb tallerken.
Bland panko [1/2 pose, 2P] og halvdelen af finrevet ost i en anden dyb tallerken.
Vend kylling i æg og derefter i panering.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden.
TIP: Tilsæt mere olivenolie efter behov, så kyllingen ikke sidder fast i panden.
Imens, riv gulerod (uskrællet) groft.
Overfør kylling til bagepladen, når kartoflerne har 8 min tilbage, og fjern samtidigt hvidløg fra bagepladen.
Pres hvidløg ud af skrællen, og mos med en gaffel i en lille skål. Tilsæt aioli, resterende finrevet ost, vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber, og rør rundt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Tag bagepladen med kartofler og kylling ud af ovnen, og lad køle af.
Skær kylling i tynde skiver.
Bland kålblanding, grønkål, gulerod, dressing og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Vend kartofler i skålen.
Anret salat i dybe tallerkener.
Top med kylling.