Caribisk lime-torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Caribisk lime-torsk

Caribisk lime-torsk

med ovnbagte grøntsager og fraiche

I aften drømmer vi os væk til Caribien, og laver en yderst velsmagende ret med fisk i hoverrollen. Vi steger torsk, og lader den derefter simre i en frisk limebouillon med smør og koriander. Samtidigt ovnbager vi kartofler, gulerød, løg og majs. Vi topper herlighederne med frisk forårsløg og cremet fraiche, og så er maden klar.

Tags:
Nem
Kalorielet
Hvedefri
Proteinrig
Allergener:
Fisk
Selleri
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

2 stk

Gulerod

1 stk

Rødløg

1 dåse

Majs

4 g

Panamad

250 g

Torsk

(Indeholder Fisk)

½ stk

Lime

1 pose

Koriander

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 pakke

Fraiche

(Indeholder Mælk)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Forårsløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 4)

½ dl

Vand (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2485 kJ
Kalorier (kcal)594 kcal
Fedt18.8 g
Mættet fedt8.2 g
Kulhydrat68.1 g
Sukker19.4 g
Protein32.8 g
Salt1.9 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Ovnbag grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 1 cm tern.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Panamad, salt og peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre. 

Lav limebouillon
2

Imens, skær rødløg i 2 cm både.

Hæld væde fra majs.

Hak koriander fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Halver lime [½ stk, 2P].

Bland vand [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon, hvidløg, koriander og et stort skvæt limesaft i en lille skål.

Tilsæt løg og majs
3

Tilsæt rødløg og majs til bagepladen, når grøntsagerne har 15 min tilbage. 

Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Bag videre i ovnen i 15 min.

Steg fisk
4

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og peber, når grøntsagerne har 10 min tilbage.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden.

Vend fisk, og tilsæt bouillon og smør [1 spsk I 2 spsk].

Steg videre i 1-2 min, eller indtil fisken er gennemstegt. 

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Forbered forårsløg
5

Imens, snit forårsløg fint.

Server
6

Anret fisk og grøntsager på tallerkener.

Top fisk med limebouillon og kartofler med forårsløg. 

Server med fraiche.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image