I aften drømmer vi os væk til Caribien, og laver en yderst velsmagende ret med fisk i hoverrollen. Vi steger torsk, og lader den derefter simre i en frisk limebouillon med smør og koriander. Samtidigt ovnbager vi kartofler, gulerød, løg og majs. Vi topper herlighederne med frisk forårsløg og cremet fraiche, og så er maden klar.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
2 stk
Gulerod
1 stk
Rødløg
1 dåse
Majs
4 g
Panamad
250 g
Torsk
(Indeholder Fisk)
½ stk
Lime
1 pose
Koriander
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Forårsløg
1 spsk
Smør (trin 4)
½ dl
Vand (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) og gulerod (uskrællet) i 1 cm tern.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Panamad, salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
Imens, skær rødløg i 2 cm både.
Hæld væde fra majs.
Hak koriander fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Halver lime [½ stk, 2P].
Bland vand [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon, hvidløg, koriander og et stort skvæt limesaft i en lille skål.
Tilsæt rødløg og majs til bagepladen, når grøntsagerne har 15 min tilbage.
Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Bag videre i ovnen i 15 min.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og peber, når grøntsagerne har 10 min tilbage.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden.
Vend fisk, og tilsæt bouillon og smør [1 spsk I 2 spsk].
Steg videre i 1-2 min, eller indtil fisken er gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Imens, snit forårsløg fint.
Anret fisk og grøntsager på tallerkener.
Top fisk med limebouillon og kartofler med forårsløg.
Server med fraiche.