I aften frister vi med en fantastisk alt i et ret, med masser af smage og farver. Vi bygger vores velsmagende salatbowl med frisk salat, krydret ovnbagt løg og sød kartoffel, og frisk mango og avocado. Og så topper vi med peanuts, frisk chili og mynte, og srirachadressing med lime og misopasta.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
450 g
Sød kartoffel
1 stk
Avocado
1 stk
Rødløg
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
½ stk
Mango
1 stk
Salat
½ stk
Rød chili
½ stk
Lime
30 g
Misopasta
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
4 g
Panamad
1 pose
Mynte
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
10 g
Sriracha
¼ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 4)
½ spsk
Vand* (trin 2)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær søde kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Skær rødløg i 2 cm både.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Panamad, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
Imens, halver lime [1/2 stk, 2P].
Bland et stort skvæt limesaft, sriracha [1/2 pakke, 2P], mayonnaise, misopasta og vand [1/2 spsk l 1 spsk] i en lille skål.
Hak salat og peanuts groft.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver. Krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber.
Skræl mango [1/2 stk, 2P], skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.
Hak mynte fint.
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.
Lad færdigbagte søde kartofler køle af i 3-4 min.
Anret salat i dybe tallerkener.
Top med søde kartofler og rødløg, mango og avocado.
Dryp med srirachadressing.
Drys med peanuts, chili og mynte.
TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stæk mad.