Gør naboerne grønne af misundelse med duften fra en brandvarm chili sin carne toppet med friske salatløg og sprøde tortillachips, som smelter i munden. Spis med gaffel eller brug de sprøde tortillachips som ske.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pose
Koriander
4 g
Grøntsagsbouillon
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Rødløg
1 stk
Rød chili
1 stk
Grøn peberfrugt
2 stk
Gulerod
1 pakke
Kidneybønner
5 g
Tex-Mex
1 pakke
Hakkede tomater
½ pakke
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
75 g
Tortillachips
(Kan indeholde Mælk)
100 g
Basmatiris
25 g
Ketchup
¼ tsk
Salt (trin 1)
efter behov
Sukker (trin 5)
3 dl
Vand (trin 1)
Bring en gryde med vand* [3 dl | 6 dl] i kog. Tilsæt ris og salt* [¼ tsk | ½ tsk], rør rundt, og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!
Riv hvidløg fint. Hak rødløg fint. Halver chili på langs, fjern kerner, og hak fint. Skræl gulerod, og skær i små tern. Skær peberfrugt i små tern. Skyl kidneybønner under koldt vand* i en si.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Tilsæt hvidløg, rødløg, chili, peberfrugt og gulerod, og lad simre under omrøring i 4-5 min. Tilsæt Tex-Mex, og lad simre under omrøring i 1 min.
Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, ketchup og kidneybønner, og bring i kog. Sænk til middelhøj varme, og lad simre i 12-15 min, eller indtil let tyknet. Smag til med sukker*, salt* og peber*.
Hak koriander groft (med stilk).
Anret chili i skåle. Server med creme fraiche [1/2 pakke, 2P], koriander og tortillachips.